Trivelig visekonsert med svenske "Kongsbergvenner"

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt"Bohuslan i våra hjartan" var tittelen på visematinéen som Kongsberg Viseklubb arrangerte i Sølvsalen på lørdag. Siden 1981 har medlemmer fra vennskapsklubben Visans Vänner i Uddevalla gjestet Kongsberg. Denne gangen var gjestene Lennart Bertilsson med gitar og sang og Lars Lindsten som akkompagnatør på trekkspill . De hadde publikum i sin hule hand i drøyt halvannen time. 

Med glimt i øyet knyttet Lennart programmet sammen med historier fra Bohuslän. Viser fra Evert Taubes store produksjon preget en stor del av programmet. Evert stiftet Visans Vänner i Uddevalla i 1965, og mange av hans tekster handler om livet og menneskene på øyene i det som er Bohuslän, kysten av Sverige mellom Strømstad og Gøteborg. At mange nordmenn kjenner tekstene var tydelig, for på oppfordring ble publikum invitert til i synge med og "Maj på Malø " ble framført på "svorsk" fra salen.

Lennart og Lars laget en sommerlig og stemningsfull visestund i Sølvsalen, noe som de 60 tilhørere viste å sette pris på i en regntung høstdag. Som en publikummer sukket på vei ut etter konserten: .....´ det var akkurat dette jeg trengte nå etter så mye gråvær....´

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags