Rotary fasiliterer forretningsutvikling i Latvia

Fra venstre: Modris Ozolins fra Riga Tekniske
Høyskole, vinnerteamet Viktors Bikovs og Pavels
Birjukovs, Gunnar Berge, Halvor Grene og Harald
Inge Akre.

Fra venstre: Modris Ozolins fra Riga Tekniske Høyskole, vinnerteamet Viktors Bikovs og Pavels Birjukovs, Gunnar Berge, Halvor Grene og Harald Inge Akre. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kongsberg Rotary Klubb har i et samarbeidsprosjekt med Riga Hansa Rotary vært mentorer for unge latviske forretningsutviklere.

DEL

Nylig var vinnerne av siste års konkurranse i Kongsberg etter invitasjon fra Kongsberg Rotary klubb. Under besøket fikk de et innblikk i Kongsberg innovasjonsmiljø, blant annet ved besøk på Kongsberg-gruppens Innovation Lab, TechnipFMC, Kongsberg Innovasjonssenter og HIBU.

Mentorprogram

Rotary mentorprogram er et samarbeidsprosjekt mellom Riga Hansa Rotary og Kongsberg Rotary.  Medlemmer fra de to klubbene har siden 2010 vært mentorer for studenter ved Riga Tekniske Høyskole – RTU, der studentene deltar i en konkurranse om å utvikle nye forretningsideer.

Vinner av årets konkurranse var Viktors Bikovs med sitt droneprosjekt. Som en del av premien ble vinnerteamet invitert til å besøke Kongsbergs innovasjonsmiljø i slutten av november.

Høydepunktet under  var nok omvisningen i Kongsberg Gruppens Innovation Lab og demonstrasjonen av fjernkontroll av flyplasser, i regi av Astrid Neumann, Kongsberg Rotary. Så – hos Technip FMC fikk de en grundig gjennomgang av status innen dypvanns installasjoner for olje og gass av Kjetil Øino, også han fra Kongsberg Rotary.

LES OGSÅ: Konkurrenter rev ned veggen og slo seg sammen

Grundig tilbakemelding

Hos Kongsberg Innovasjonssenter og på Høyskolen i Buskerud fikk vinnerteamet en kritisk gjennomgang av sin forretnings strategi ved Harald Aakre, Halvor Grene og Arnt Farbu. Gunnar Berge, Kongsberg Rotary, fortalte om Kongsbergs Industrihistorie. Det tettpakket programmet ble avsluttet med et festmåltid på Skyttertunet hvor gjestene fikk servert reinsdyrgryte.

Kongsberg Rotarys rolle vil fremover kun være en støtterolle i RTUs innovasjonsprogram. Mentorene rekrutteres fra Hansa Riga Rotary. Høyskolen i Riga – RTU og Hansa Riga Rotary har uttrykt et ønske om å få fortsette samarbeidet med Kongsberg Rotary og med Kongsberg miljøet. Riga Tekniske Høyskole ønsker også å samarbeide med HIBU, om utvikling av et program innenfor Systems Engineering.

LES OGSÅ: Hoppsjefen til Tande: – Skjer det én gang til, kan du bare pakke sammen og dra hjem.

Lang tradisjon

Kongsberg Rotarys Baltikum engasjement startet så tidlig som i 1996.

Klubben har også en kontakt til Latvia og Riga Hansa Rotary gjennom Kulbergfondet, som støtter friluftsuke for unge latviere sammen med elever friluftslinja ved Kongsberg videregående skole.

Kritisk gjennomgang av vinnerteamets strategi ved Arnt Farbu på Høyskolen.

Kritisk gjennomgang av vinnerteamets strategi ved Arnt Farbu på Høyskolen. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags