Døgnvill speiding

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

1.Sandsvær speidergruppe deltok på Norges Speiderforbunds landsleir i Bodø, Nord 2017.

DEL

MinLpDe reiste med buss sammen med speidere fra Hokksund, Rjukan og Notodden. Mottoet for årets leir var «Helt vilt». Leiren var en «Døgnåpen» leir, dvs. at speiderne var ute på aktiviteter både dag, kveld og natt. Dette fordi det var lyst døgnet rundt der oppe i nord.


Speiderne fikk oppleve midnattssol og nordnorsk natur. De var også på haik, en tur speiderne drar på uten voksne ledere. De fikk utdelt kart med beskrivelser av hvor de skulle gå. De skulle overnatte i en gapahuk, lage seg middag og gå tilbake til utgangspunktet dagen etter. Denne oppgaven klarte de fint, og kom til leiren igjen med energi nok til å delta på de ulike drop-in aktivitetene som foregikk.


Med på leiren var også et par speidere fra Kongsberg KFUK-KFUM. De tre roverne fra Christian Kvart Roverlag hadde sammen med et par andre Buskerud-speidere kjørt opp med bil og campingvogn. De har bodd i roverleiren, som vil si en egen underleir for de mellom 16 og 27 år. Her var det temaer hver dag, alt fra «Helt» til «Ville vesten» og «Fritt vilt» – med aktiviteter og kostymer som hørte til.


For mange var dette første gang de deltok på en så stor leir, men dette ga mersmak. «Jeg vil være med på alle turer og leirer», sa en fornøyd speider da han ble spurt om han hadde hatt det bra på leir.

Fra 1. Sandsvær deltok 11 speidere, pluss ledere. Totalt deltok det nesten 9000 speidere på leiren, omtrent 1000 av disse kom fra andre land.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags