- Hjelpekorpset spiller på 17. mai

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det er en del år siden sist, men kommende 17. mai stiller Hvittingfoss med eget korps til barnetoget.

DEL

I mange, mange år hadde Hvittingfoss korps flust av ivrige musikanter. De hadde ildsjeler som virkelig brant for musikken og folk som ordna opp med tilstelninger. En del husker nok de flotte basarene på gamle folkets hus, hvor det ikke bare var korpsmusikk, men også andre musikalske innslag og ablegøyer.

Det startet med guttemusikken, som etter hvert ble til Hvittingfoss skolekorps. Skolekorpset hadde hovedkorps, aspirantkorps og drillpiker. Alltid spilte og marsjerte de til både 1. og 17. mai. Men så døde det ut. De mangeårige ildsjelene forsvant og interessen ble mer eller mindre borte. Uten å ha fått bekreftet dette kan det være sånn omtrentlig 20 år siden sist det ble marsjert i Hvittingfoss gater av et tilhørende lokalt korps. I ettertid har det blitt prøvd og startet opp på nytt, men ikke blitt noe varig ut av det grunnet lav deltakelse. Korpset i Efteløt har derfor blitt leid inn for å gå i front i barnetoget, på 17. mai.

Skal være morsomt

Tone Akerholt Eid, Beate Lie Aas og Anne-Carine Langtangen Aas, møttes en dag og snakket om at det hadde vært veldig moro og fått til et lite korps til 17. mai. De laget derfor en egen facebook-side, hvor de inviterte tidligere musikanter til å bli med. Det endte med at 15 damer nå møtes hver onsdag til øvelse. Med seg har de også fått korpsbygger Per Einar Fon, som har hjulpet til med både noter og utstyr. I tillegg er han dirigent og den som prøver å holde motet oppe når det går litt trått. Han var ikke tilstede da øvelsen ble holdt denne onsdagen.

De fleste har ikke spilt på mange år, men enkelte har vært litt med i andre korps i nærområdet. - Tror det er førti år siden sist jeg spilte, sier Hilde Foss. Hun var med på storhetstiden da så mange var med i skolekorpset.

De har valgt et repertoar bestående av syv enkle låter. - Siden det er så mange som ikke har spilt på mange år er det bedre at vi lærer de enkle låtene godt i stedet for å slite oss ut på de vanskelige. Det skal jo være moro, sier Tone Akerholt Eid.

Og moro har damene det. Det er jo noe av vitsen at vi skal ha det moro, forteller de. Da det ble snakket om hva korpset skulle hete brøt latteren løs, da det ble gulpet opp «hjelpekorpset».

Ønsker menn

Slik det er i dag mangler de en som kan spille tuba og etterlyser noen som kan gjøre dette. Det er jo liksom prikken over i’en å få denne flotte «ompa ompa -stemmen». Det er ønske om at også menn vil bli med og at det fortsatt er mulig å slenge seg på. Uavhengig om de blir flere eller ikke, så er saken klar. De marsjerer først i toget, den 17. mai.

Apropos marsjering, det har de ikke øvd på ennå. En ting er å sitte stille og spille, men å marsjere og spille samtidig, det kan jo bli spennende.

Uansett, folket har noe de kan glede seg til. Onsdagens øvelse viste at de har kommet godt på vei, og de er faktisk veldig flinke.

Planen er at de kun skal vise fram sine ferdigheter førstkommende 17. mai, men det utelukkes ikke at de kan holde på videre også. Det er jo litt avhengig av hvor mange som vil fortsette, og om eventuelt nye har lyst til å bli med.

Økonomisk er ikke dette «lavterskeltilbudet», (som noen bemerket med en humoristisk tone at det var), noe som koster så mye. Men oljer, noter og notestativer, var noe de måtte kjøpe inn. De slapp å bruke av egen lomme ettersom sanitetsforeningen også her støttet opp om det gode tiltaket. På vegne av hele gruppa, takker Beate Lie Aas så mye for de fem tusen kronene de fikk av foreningen.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags