Med folkemusikk fra Numedal i Falkenberg

Bildeserie

Klikk og se bilder fra turen!

Med ryggen mot Västerhavet. Falkenberg ligger på vestkysten i Hallands län. Foran f.v. Kjersti Aasen, Åshild Wetterhus og Liv Bergset. Bak f.v. Kristin Baalerud, Even Tråen, Åsen Bergset, Knut Olav Traasen, Lars-Erik Brevig, Audun Opland og Svein Aasen
Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Palmehelga dro 11 medlemmer av Numedal spel- og dansarlag til Morup-Vinberg i storkommunen Falkenberg i Sverige for å glede de som ville komme og se og høre.

DEL

Foreningen Norden i Flesberg har vennskapsforening i Morup-Vinberg, og det var disse foreningene og menigheten i Lyngby kyrke i Vinberg som sto bak opplegget for turen.

På forsamlingshuset i Glommen lørdag kveld presenterte vi folkemusikktradisjonen i Numedal med Sjøfløyte, Kraviklyre, Hardingfele, stemmene våre og med dans, i tillegg til takter fra mer moderne instrument som må ha strøm for å fungere. I forbindelse med ny oversettelse og ny utgivelse av Islandssagaene fortalte en meget inspirerende og engasjert Maria Ehrenberg om kvinnene i sagaene. Salen var fullsatt og 80 personer hadde løst billett. Publikum fikk prøve seg på noen korte, norske vers, og også dette hørtes ut til å falle i smak.

Palmesøndag gjennomførte vi folkemusikkmesse i Ljungby kyrke, og ca. 60 personer kom til kirke. Vakre gamle salmetoner fra Numedal ble framført unisont eller flerstemt, med eller uten tonefølge av enten orgel eller våre tradisjonelle folkemusikkinstrument. Audun Opland, til vanlig sogneprest i Rollag ledet messa stødig og sikkert, og holdt en meget god preken.

Det er mange måter å feire påske på, og denne måten syntes vi som var med, var helt fortreffelig. Takk til menigheten i Ljungby kyrke, Numedal spel- og dansarlag, Foreningene Norden i Morup-Vinberg og Flesberg og Flesberg Folkeakademi. Disse foreningene ga oss økonomisk støtte til turen.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags