Rikholdig og variert høstprogram i Kongsberg Musikkteater

ÅPNER KONSERTSESONGEN: Rita Eriksen holder konsert i Kongsberg Musikkteater 28. september.

ÅPNER KONSERTSESONGEN: Rita Eriksen holder konsert i Kongsberg Musikkteater 28. september.

Av

Kongsberg Musikkteater kan denne høsten by på en innholdsrik og variert meny for alle kullturinteresserte. Det lokale kulturlivet blomstrer side om side med de store, nasjonale artistene og forestillingene.

DEL

Rita Eriksen åpner konsertsesongen med Eva Cassidys magiske sangbok i Musikkteateret. Deretter kommer Amund Maarud med showbandet Lucky Lips, etterfulgt av mesterpianisten Grzegorz Niemczuk som presenterer klassiske perler.

Århundrets stemme – ELG – kommer med sitt band og deLillos henter fram sine slagere i akustisk drakt. Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde skaper garantert høy stemning på en konsert som allerede nærmer seg utsolgt. Simon & Garfunkel Revival Band har turnert Europa i en årrekke og kommer nå til Musikktetaret. 

Variasjon

Elskere av Beatles og Johnny Cash får også dekket behovet i høst. For de danseglade blir det dansegalla med Ole Ivars og Steinar Engelbrektson – til inntekt for Skrim Håndball Elite.

Halvdan Sivertsen, en av våre mest folkekjære artister, kommer tilbake. Denne gangen i en festkonsert med Marinemusikken – et av verdens beste orkestre i sin sjanger.

Julestemningen rockes inn med Creedence Christmas etterfulgt av Bettan, Øivind Blunck og Reidun Sæther i et forrykende juleshow. Julestemningen når sitt høydepunkt med Ole Edvard Antonsens Desembersteminger.

Lokale utøvere får vi naturligvis gleden av å høre igjen. Kongsberg Blandede kor feirer sitt 90-års jubileum i Musikkteateret og det blir nye gjenhør med både Byorkesteret, KV-musikken og Guttemusikken.

Studio 3 holdt sitt årlige danseshow har nå blitt en tradisjon i Musikkteateret. Hver gang til fulle hus og stor jubel. I desember kommer de tilbake en hel helg med sine fantastiske dansere.

Birgitte Stærnes er født og oppvokst i Kongsberg, og har i mange år vært en fiolinist av internasjonalt format. Ekstra hyggelig at hun nå vender tilbake til byen når hun sammen med Martin Haug og den brasilianske fløytisten Ayres Pothof vil levere brasilianske rytmer på internasjonalt nivå.

FESTKONSERT: Halvdal Sivertsen holder konsert sammen med Marinemusikken 16. november.

FESTKONSERT: Halvdal Sivertsen holder konsert sammen med Marinemusikken 16. november.

Teater og show

Med Musikkteateret har Kongsberg fått et etterlengtet tilbud for profesjonelle teateroppsetninger. Utover høsten kommer perlene på rekke og rad. Hør bare: Riksteaterets oppsetning Kollaps i kulissene med blant annet Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle, Lifegame med Brageteateret og en «lokal kjendis», Pippi på de Sju hav, Jul i Blåfjell og Snekker Andersen Prøysen og Jula.

Komiker og buktaler Erik Mogeno kommer tilbake førjulsmoro for hele familien.

Danseensemblet FRIKAR høster internasjonal anerkjennelse og kommer med forestillingen GotoGuta.

For dem som liker mystikk og magi kommer den internasjonalt anerkjente Illusjonisten Alexx Alexxander med en helaften fylt med spektakulære illusjoner.

SHOW: Riksteatrets oppsetning av Kollaps i kulissene med blant annet Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle, kan oppleves 20. oktober.

SHOW: Riksteatrets oppsetning av Kollaps i kulissene med blant annet Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle, kan oppleves 20. oktober.

Foredrag

I tillegg til forestillinger på høyt nivå med både nasjonale og lokale artister vil det også være ulike foredrag og åpne møter. I samarbeid med biblioteket holdes det jevnlige foredrag i serien «kunnskap til lunsj». Krimfestivalen setter fokuset på temaet korrupsjon – gjest er korrupsjonsjeger Eva Joly.

«Villmarkseventyr» med Lars Monsen er snart utsolgt. Foredraget med Joshua French vil nok engasjere publikum på en helt annen måte enn villmarkingen Monsen.

Latter og alvor blir det i rikt monn når våre beste komikere kommer på besøk. Are Kalvø, Ørjan Burøe, Rune Andersen – og ikke minst Henriette Stenstrup & John Brungot vil sørge for både alvor og gapskratt.

LES OGSÅ:

Erling vil bli sjef

Ida Marie spilte for politikerne

Så mange besøkte årets festival

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags