Musikalsk nyttårsfest med lokale smaker

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag kveld ønsket Kongsberg Byorkester «godt nytt år!» med en musikalsk nyttårsfest. Et fullsatt og festpyntet musikkteater fikk servert en variert musikalsk meny med følge av lokal mat og drikke.

DEL

MinLp:Allerede ved inngangen var stemningen satt. Der serverte Fiskum fruktpresseri aperitiff til feststemte gjester, og når dirigent Tomas Carstensen hevet taktstokken til Champagnegaloppen var festen i gang.

Christian Borch, blant annet mangeårig nyhetsanker i NRK, var kveldens toastmaster og bandt programmet sammen. Med humor, anekdoter og historiske fakta i god blanding ga det en ekstra dimensjon til programmet.

2018 er «Musikkorpsenes år» og hva passer bedre enn å innlede året med en konsert som viser bredden i korpsmusikken. Med sin nyttårskonsert ønsker Kongsberg Byorkester å skape en ny og annerledes konsertform som viser at korpset tilbyr allsidige og spennende kulturopplevelser gjennom hele året, med et repertoar som spenner langt videre enn det vi presenterer i marsjsesongen.

Kongsberg Byorkester sitt bilde.

Konsertens første del, forretten, var viet musikk fra barokken og romantikken: «Norsk kunstnerkarneval», et orkesterverk av Johan Svendsen, innledet denne avdelingen. Deretter fulgte Griegs «Ved Rondane» - nydelig fremført av Rune Hammerborg som solist på kornett, og «Drottningholmsmusikken» komponert til et svensk, kongelig bryllup i 1842. Til dette fikk publikum servert fenalår av spælsau fra Numedal og nabosnabben fra Nabokjerringan, med rømme og flatbrød fra Mollas Bakeri.

Det var Bergan gård og Sissel Hanssen-Bergan som sto for serveringen og hadde satt sammen spennende smaksopplevelser som følge til musikken.

I neste del av konserten, hovedretten, kunne publikum nyte rakfisk-rull og spælsauburger servert med brød, tyttebærketchup og syltet rødløk, mens de lyttet til mer moderne toner. Stykket «Blue Shades» fra 1997 er samtidsmusikk med linjer tilbake til jazz og blues, og med en heftig klarinettsolo strålende utført av Gro Mesna Andersen. Videre fikk vi blant annet høre «Lincolnshire Posy» som baserer seg på engelske folketoner og Leonard Bernsteins kjente overtyre til «Candide».

En nyttårsfest må ha en ordentlig dessert. Denne kvelden var det i form av steinalderbrød med gruveost fra Eiker Gårdsysteri og fjellvitt-multer og geitostmousse med geitost fra Stordalen seterliv. Musikalsk ble det fulgt av kjent «nyttårsmusikk» - selvfølgelig med Radetzkymarsj som avslutning.

Dermed var et nytt, spennende musikkår i gang!

Kongsberg Byorkester sitt bilde.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags