Jubileumskonsert: Kongsberg Blandede Kor 90 år!

Kongsberg Blandede Kor

Kongsberg Blandede Kor Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtBlandakoret fyller 90 år i år, og det skal markeres med en stor jubileumskonsert lørdag 24. november kl. 17.30 i Kongsberg Musikkteater! Koret er i innspurten av innøvingen og gleder seg stort til å fremføre repertoaret for publikum. Og her blir det litt av hvert: en sør-amerikansk messe, en Haydn-messe, norske perler fra nyere tid og noen klassikere.

Men koret blir ikke alene på scenen. Med seg har de fått to strålende solister, Eirik Krokfjord og Anne-Carolyn Schlüter. Eirik Krokfjord (baryton) er fra Lørenskog og har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole. Som konsertsolist har Krokfjord i de senere år jobbet med Oslo-Filharmonien, Accademia Bizantina, Kringkastingsorkesteret, Det Norske Solistkor, Oslo Domkor, Ensemble Aksiom og flere ganger med Barokkanerne. Repertoaret strekker seg fra dramatisk opera til renessansemonodi, men også mye nyere musikk. Eirik skal blant annet være solist på den argentinske messen «Misa Criolla» av Ariel Ramirez, som er en katolsk messe med spansk tekst, latinamerikanske rytmer og noen instrumenter som kanskje ikke er veldig mye brukt i norsk musikk. Her får koret virkelig utfordret seg selv!

Anne-Carolyn (mezzosopran) kjenner vi godt i Kongsberg, ettersom hun har bodd her siden 2009 og har opptrådt både på Glogerfestspillene og på mange andre konserter i byen. Hun er opprinnelig fra Tyskland og ble utdannet ved Universität Köln og Kölner Musikhochschule i perioden 1990–2001. Hun har opptrådt på scener over hele verden, og på lørdag er hun solist på Haydns «Missa Brevis». Dette er en helt annen type messe enn den argentinske, og den ble komponert i 1775. Haydn regnes som én av de mest betydningsfulle, innovative og produktive komponistene i wienerklassisismen og blir gjerne kalt både «symfoniens far» og «strykekvartettens far» på grunn av hans viktige bidrag i disse musikkformene. Det er altså et stort sjangermessig sprang mellom de to messene solistene skal bidra på! I tillegg får vi høre solistene i egne numre.

Koret har også engasjert hele ni dyktige musikere, under ledelse av kapellmester Morgan Wadenhof. Disse vil delta i ulike konstellasjoner, både som fullt band og som strykekvartett. Det hele bindes sammen av korets faste dirigent, Signe Lise Holm. Med alle disse deltakerne blir det en flott konsert med sang, musikk, spennende rytmer, sjangerblanding og godklang. Så koret håper at riktig mange finner veien til musikkteateret lørdag 24. november!

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags