Tove Bøygard med venner leverer alltid

SLO AN: Som alltid leverte Tove Bøygad med band varene.

SLO AN: Som alltid leverte Tove Bøygad med band varene. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag 15. mars fikk Viseklubben Christian storveis besøk da «Dronningen av Hallingdal» Tove Bøygard og band besøkte klubbens faste scene på Musikkhuset Energimølla.

DEL

Denne konserten var et ledd i slippturnéen for det kritikerroste albumet «JORD» som er en konseptproduksjon hvor hovedfokus er flyttet til de som bygde landet samt behovet for medmenneskelighet og hjerterom.

Et godt forhåndssalg sammen med godt oppmøte viste tydelig at Tove Bøygard har blitt en kjent og folkekjær artist som har sitt trofaste publikum ikke bare i Oslo eller Hallingdal, men også her i Kongsberg.

Lokal artist

Denne kvelden startet for øvrig med en lokal artist som også er kjent av de fleste her i byen, Anette Skullestad. Hun overrasket publikum med et knippe coverlåter hvor både hennes flotte stemme og dyktige gitarspill fant godt gehør hos publikum. Deretter ble scenen overlatt til Tove Bøygard med sitt faste band fra både forrige plate «Blåe Drag» og «JORD».

Dette bandet er av mange betegnet som et av landets desidert beste band og består av strengemester Freddy Holm, bassist Jørun Bøgeberg og perkusjonist Eivind Kløverød som tok et nærmest trollbundet publikum på en reise gjennom et langt sett bestående av Toves meningsfulle og mer vare sanger til de mer rocka og tunge melodiene som også er en del av produksjonen «JORD».

SPILTE FØRST: Anette Skullestad varmet opp publikum.

SPILTE FØRST: Anette Skullestad varmet opp publikum. Foto:

Ekstranummer

Her fikk vi alt fra Lukka, Den som Ikkji Søv, Hjarte, Byttu og Spann, Småkårstestament, Fjør (det er nok mange i dagens verden som med fordel kunne ha kastet av seg noen fjær ...) og mer til. Publikum slapp ikke dette bandet av scenen før etter flere ekstranummer som ikke kan bety annet enn at både publikum og band hadde en trivelig kveld sammen.

Som klubbscene er det nok ikke mange scener i byen som kan tilby musikerne og publikum den formen for nærhet og atmosfære som Musikkhuset EnergiMølla kan.

April-konsert

Klubbens neste konsert er onsdag 3. april hvor fjorårsvinneren av Norsk Viseforums «Rævspark stipend», Ann-Iren Hansen er kveldens hovedartist. Hun har til nå utgitt tre album og klubben nøler ikke med å oppfordre byens viseinteresserte til å «driste» seg til å ta turen for å høre artister på vei opp.

Som support denne kvelden har klubben for øvrig sikret seg en av finalistene i årets konkurranse, så dette er en kveld som kan overraske stort.

Dette stipendet er for øvrig et initiativ fra Norsk Viseforum, hvor for øvrig Viseklubben Christian er byens eneste medlem, til å gi lovende artister mulighet til å nå et større publikum. Som foreløpig siste planlagte arrangement dette vårsemesteret har klubben både Indigorado med Cathrine Witzøe og Ola Borglin og Winding Road med blant annet Trine Skullestad Hølland. Det å slippe til lokale krefter er noe klubben er opptatt av.

LES OGSÅ:

Hege overtar etter Bjørnar

- Det er ikke Knausgård for kids

Lager sprell på Vegglifjell

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags