Lyse hoder i Kongsberg kirke

KUNSTNERE: Johanna Ulateig Halle (t.v.), Oda Sundquist Grønbeck og Nathalie Hellstrøm har laget kirkekunst til årets Glogerfestspill.

KUNSTNERE: Johanna Ulateig Halle (t.v.), Oda Sundquist Grønbeck og Nathalie Hellstrøm har laget kirkekunst til årets Glogerfestspill. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det finnes noen festspilldeltagere som har vært tause men trofaste på festspillene helt siden 2006. Disse deltakerne produserer ingen lyd som de andre deltakerne gjør, men sørger for en visuell opplevelse.

DEL

Mens de andre kulturskoleelevene stemmer instrumenter og gjør siste finpuss på sine konsertbidrag, sjekker kunstfagelever fra kulturskolen en siste gang at alt er i orden med deres bidrag, nemlig kunstutstillingen i kirken. Den består av en nennsomt dandert rekke med små opplyste mennesker.

Undring

– Årets tema for Glogerfestspillene er undring og undring er jo selve grunnen til at mennesker er opplyste. Hva er da mer naturlig enn å bidra med en samling lyse hoder, sier Ingegjerd Mandt som har vært kunstfaglærer på kulturskolen siden 1998.

Hun og kollegaen Margrete Loe Elde, har ledet elevprosjektene mot Glogerutstillingen i over ti år.

I år har nesten femti kunstfagelever i alderen seks til 17 år hatt en utfordrede oppgave med keramikk, trearbeid og til slutt elektrisk montering.

– Det viste seg å bli litt komplisert når de ulike delene skulle monteres, men det gikk bra til slutt. Hver enkel figur har fått sitt eget uttrykk. Det er spennende å se dem fungere sammen i utstillingen, sier Mandt.

LYS: Disse figurene er laget av kunstfagelever på Kongsberg kulturskole.

LYS: Disse figurene er laget av kunstfagelever på Kongsberg kulturskole. Foto:

Unge kunstnere

Det synes også Johanna Ulateig Halle, Oda Sundquist Grønbeck og Nathalie Hellstrøm, tre tiåringer som begynte på kunstfag i høst og som stolte stiller ut kunstverk for første gang. De viser ivrig hvor figurene deres er plassert i rekken.

– Det er dette vi har jobbet mest med i høst, og det var veldig gøy, sier Johanna.

Nathalie forteller at de har det morsomt på kunstfag. Der får de gjøre større og mer spennende prosjekter enn de får i kunst og håndverk på skolen.

– Også tøyser og ler vi litt mye da, føyer Oda til.

Så, neste gang du er i kirken, ta en ekstra titt på taket i det sørlige sakristiet. Da får du se en morsom gjeng med opplyste hoder som kanskje ikke har fått den oppmerksomhet de fortjener.

LES OGSÅ:

Startet dagen med en kaffekopp i kirken

Karen er årets Glogerkunstner

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags