EVS-kampanje Time to Move

Ukarinske Lana fortalte om sitt år som EVS-frivillig i Norge, som ble starten på 2 års studietid i Norge. Her sammen med noen av ungdommene på besøk, sammen med klubbleder Lene Johnsen.

Ukarinske Lana fortalte om sitt år som EVS-frivillig i Norge, som ble starten på 2 års studietid i Norge. Her sammen med noen av ungdommene på besøk, sammen med klubbleder Lene Johnsen. Foto:

Av
DEL

InnsendtSist uke var det EVS-kampanje Time to Move på Ohana ungdomskafé. 

Ungdom fra 17 år  ble invitert til Ohana for å få informasjon om hvordan jobbe frivillig i Europa, gjennom EVS (Europeisk voluntørtjeneste)

Et EVS-prosjekt er et partnerskap mellom to eller flere organisasjoner som tar initiativ til prosjektet. Disse initiativtakerne har ansvaret for å rekruttere frivillige til prosjektene sine.

Frivillige deltar i EVS via en sendeorganisasjon i hjemlandet og en vertsorganisasjon som mottar og fungerer som vertskap i tjenesteperioden. I Kongsberg er Ohana en senderorganisasjon, med klubbleder Lene Johnsen som EVS representant.

Prosjektene varer fra 2 til 12 måneder, og som frivillig kan man jobbe innen en rekke fagfelt, for eksempel kultur, ungdom, sport, barn, kulturarv, kunst, dyrevelferd, miljø og utviklingssamarbeid. Mot slutten av EVS-perioden vil man motta et sertifikat som bekrefter deltakelsen og beskriver prosjektet – Youthpasset. Man får gratis innkvartering, mat, forsikring og lommepenger. 

Et EVS-prosjekt er en fin kombinasjon av språktrening, å få se litt av verden og ikke minst få jobbe frivillig og bidra. 

Flere ungdommer tok turen innom Ohana disse dagene, og i tillegg til info, ble det underholdning og pizza. 

Vi håper Kongsbergungdom tar turen ut i verden, og ønsker god reise.Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags