Kreativt toppmøte

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det manglet ikke på kreativitet da representanter fra husflidslagene i to fylker var samlet til et skikkelig toppmøte i helgen.

DEL

For husflidslag fra de to nabofylkene deltok, og det viste seg at Vestfold + Buskerud = sant. En hel gjeng fra begge fylker var samlet på Hotel Klubben i Tønsberg denne helgen.

Der var det selvfølgelig en del husflidsmedlemmer i Laagendalspostens nedslagsområde til stede.

Anledningen var en samling av fylkesstyrene og lokallagsstyrene, og er de de håper på blir en tradisjon som ble startet i Kongsberg for to år siden.

Målet er å få mer motivasjon, lære om nye og gamle teknikker og kultur – samt få informasjon om hva som beveger seg innen husflidsfeltet i Norge.

Tålmodighet på prøve

Fredagen var viet til Va. Hva er nå dette? Jo, en eldgammel, toårig plante som er gjenoppdaget og dyrkes av dem som farger garn på gamlemåten. Den tryller fram blåfarge i mange nyanser.

Lørdagen hadde dagskurs i teknikker som ikke må gå i glemmeboken:

  • Nålebinding
  • Tamburering
  • Vikingesølv
  • Trykk på skinn og lin med egenproduserte blokker
  • Brikkevev

Alle er eldgamle teknikker som ikke må gå i glemmeboken.

Kursene hadde et avbrudd: Ekskursjon til husflidsbutikken i Tønsberg.

Fingertupper ble såre, briller måtte tas fram. Og ikke minst: tålmodigheten ble skikkelig satt på prøve. Dette gjaldt både mht nøyaktighet, konsentrasjon og øvelse i å gjøre som læreren sier.

På vikingtokt

Deltakere fra blant annet Kongsberg husflidslag fikk prøve vikingskipet.

Deltakere fra blant annet Kongsberg husflidslag fikk prøve vikingskipet. Foto:

Søndagen var i vikingenes tegn. Osebergskipet lå klar på brygga og tok imot gjestene, fordelt på to grupper. Alle som ville fikk ro skipet, som ble sjøsatt i 2012 med både kongen og dronningen blant publikum.

Høvedsmannen og vikingegutta sendte ut sine kommandoer, og skipet gled vakkert gjennom vannet. Dagens «mannskap» viste samarbeidsstyrke, mht kommandoer som «Hvil på årene», roing, skåting, «sett i». Rolagene var riktig så dyktige.

Så byttet gruppene plass og alle fikk lære om hvordan bygge vikingeskip. Klåstadskipet er i ferd med å ta form, et havgående vikingeskip som i 2018 og utover skal seile langs Norskekysten, følge vikingevei fra nord ned til Svartehavet, Middelhavet og opp langs Skottland / England og hjem til Norge igjen etter 2 år.

Det ble etter hvert kaldt å være viking, så det føltes helt riktig å samles atter en gang til god mat og forbrødring hjemme på hotellet, før det fra ledelsen ble ønsket god tur hjem.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags