Fikk penger til elev-utstilling

Fra venstre: Linn Marie Krogsrud fra Buskerud bygningsvernsenter, Fylkeskonservator Turid Kolstadløkken og Lisbeth Ingebretsen fra Sparebankstiftelsen DNB.

Fra venstre: Linn Marie Krogsrud fra Buskerud bygningsvernsenter, Fylkeskonservator Turid Kolstadløkken og Lisbeth Ingebretsen fra Sparebankstiftelsen DNB. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Buskerud bygningsvernsenter er tildelt 100.000,- fra Sparebankstiftelsen DNB for å utvikle en bygningsvernutstilling på Lågdalsmuseet.

DEL

Utstillinga skal primært være rettet mot videregående-elever i Buskerud, men vil være tilgjengelig for alle som del av formidlingstilbudet til bygningsvernsenteret og Lågdalsmuseet.

Bygningsvernsenteret arrangerer hver vår fagdag i bygningsvern for elever på VG2 byggfag, men vi ønsker å utvide formidlingstilbudet for ungdom. Den nye utstillingen skal stå ferdig i 2020 og kombinere bygningsdeler og verktøy med digital formidling av bygningsvern og byggeskikk.

22. mai ble det avholdt workshop på Lågdalsmuseet med arbeidsgruppa som skal bidra med å utvikle utstillingen. Arbeidsgruppa består av lærere og elever fra Kongsberg vgs, representanter fra Den kulturelle skolesekken og Kulturtanken, Lågdalsmuseet og ansatte på bygningsvernsenteret. Tilstede var også Lisbeth Ingrebretsen fra Sparebankstiftelsen DNB, hun overrakte et kjærkomment tilskudd fra stiftelsen til utvikling av utstillingen.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.