En annerledes jul på Langedrag

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I romjulen, fra 2. til 4. juledag, stiller Langedrag stedet til disposisjon for at mennesker som kan trenge et annet fokus, kan få komme og oppleve det gården kan tilby.

DEL

Det har vært overnatting og god mat, nærkontakt med de ville dyrene, stell og kos med husdyrene og aktiviteter som ridning og hundekjøring.

Langedrag har en gjeng ansatte, i tillegg til andre frivillige, som disse dager legger til rette for julefeiringen. 2. juledag kom det to busser med medlemmer fra Fattighuset og Oslo Slumstasjon til tunet.

Tirsdag sto mange opp tidlig, før frokost, for å stelle hester og geiter i fjøset eller hunder i hundegården. Videre utover dagen har de som villet fått prøve seg på hesteryggen, og vært med på hundekjøring. Opplevelsene står i kø, og det er mange blide både barn og voksne. Og det ble julegrøt på låven, og selvfølgelig kom nissen med reinsdyr på besøk.

Noen av gjestene har vært i Norge i 15–16 år, men det er nå første gang de reiser ut av Oslo.

Langedrag hadde selv et førjulsarrangement 3. desember hvor de samlet inn 45.000 kroner, men utover dette har de fått mange sponsorer som har gjort det mulig å arrangere arrangementet. Dette er andre gang Langedrag har et slikt type arrangement på gården.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags