Strålende kultursøndag på Dåsettunet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Med nærmere 220 publikummere og strålende sol ble det en svært vellykket kultursøndag på Flesberg bygdetun, Dåset.

Luca Bertis utstilling «Numedal og Sandsvær- en fotografisk reise» visningssted Dåsettunet, ble offisielt åpnet. Luca Berti fortalte om prosjektet og hvordan han fotograferer med et Linhof kamera med svart/hvitt plater.

Svært mange ville ta en prat med denne populære og hyggelige kunstneren som kjenner Kongsbergdistriktet og Numedal – og Norge langt bedre enn de fleste gjennom sine mange reiser – og fotoprosjekter der han beskriver «landbokultur i det 21 århundre».

Mange ville også sikre seg den nye kunstboka med samme tittel- signert av kunstneren. De 15 gode håndverk- og husflidsutstillerne plassert over hele tunet, inne som ute – solgte gode produkter og fikk mange besøk og hyggelige spørsmål og formidlet kunnskap tilbake til publikum.

Blant annet Flesberg bygdekvinnelags prosjekt med registrering av mønstre til Flesberg fingervotter- som har en spesiell kulturhistorisk verdi, unike for dette geografiske området. Her var det mange interesserte som spurte og beundret det flotte håndverket!

Vi takker alle utøvere, medhjelpere og publikum for en fantastisk dag på dette vakre tunet!

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags