Anund tok andreplassen i rørlegger-NM

Sølvplass: Anund Aas fra Kongsberg tok andreplassen i norgesmesterskapet for rørleggerlærlinger 2017 på Lillestrøm. Foto: Privat

Sølvplass: Anund Aas fra Kongsberg tok andreplassen i norgesmesterskapet for rørleggerlærlinger 2017 på Lillestrøm. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Slitsomt, men utrolig moro, sier Anund Aas.

DEL

Slik oppsummerer den nyslåtte sølvvinneren sin deltakelse i norgesmesterskapet for rørleggerlærlinger i en pressemelding.

Konkurrert i en uke

Den siste uken har Anund kjempet side om side med fire dyktige konkurrenter. I tillegg til å delta i NM har de avlagt sitt livs viktigste prøve – nemlig svenneprøven. Og alt dette live foran publikum på Bygg reis deg-messen på Lillestrøm.

Anund Aas jobber til daglig i rørleggerbedriften Strand & Teksle AS på Kongsberg. Han er lettet over at det har gått så bra og svært fornøyd med å ha oppnådd karakteren Bestått meget godt på svenneprøven.

– Imponerende

– Jeg har bedømt mange svenneprøver i min tid, men sjelden har jeg sett maken til orden og system. De fem kandidatene har vist en materialforståelse som er imponerende.

– Alle kandidatene har levert en god svenneprøve og har all grunn til å være stolt av oppgaven sin, sier leder av prøvenemnda Erik Hveem.

Han får støtte av hoveddommer for NM, Helge Andersen: – Uansett plassering, disse gutta er faktisk de fem beste i landet. Det skal bli en glede å følge dem i sin videre karriere!

Bergenser vant

Det var bergenseren Didrik Haug som stakk av med den gjeveste tittelen.

I tillegg til Anund og Didrik, deltok Tobias Bjørkmo Ellingsen (3. plass, fra Nordland), Jonas Bjerke Aarhus (Oslo & omegn) og Simon Nesje Holmeset (Møre og Romsdal) i norgesmesterskapet.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken