Kongsberg best i Buskerud

VINNERE: Kongsberg-laget i aksjon med båre. Fra venstre: Arve Gjærevold, Tommy Langen, Thomas Transeth (dommer), Jonas L. Westersund og Ann Christin Barstad.

VINNERE: Kongsberg-laget i aksjon med båre. Fra venstre: Arve Gjærevold, Tommy Langen, Thomas Transeth (dommer), Jonas L. Westersund og Ann Christin Barstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Nå er vi klare for NM! jublet laget fra Kongsberg etter distriktmesterskapet.

DEL

Hjemmelaget gikk til topps da Røde Kors-lag fra Buskerud konkurrerte på Heistadmoen i helgen. Etter to slitsomme, men lærerrike dager, kunne de klatre opp på samme seierspall som Marit Bjørgen og Petter Northug sto under NM på ski i 2006.

Det var Kongsberg som arrangerte mesterskapet i år. Sent fredag kveld ble lagene sendt ut på nattorientering. Allerede da skaffet Kongsberg-laget seg et lite forsprang, da de var noen sekunder foran Ringerike i mål etter drøyt to timer i skogen.

Utfordringer

Lørdag ble lagene utfordret på ti forskjellige oppgaver. Det var varierte poster med hovedvekt på førstehjelp. Andre poster hadde søk og redning som tema. Naturlig nok på skistadion på Heistadmoen, var en av oppgavene å ta seg av en skadet i rulleskiløypa. Forsvarets hinderløype ble også benyttet. Her måtte laget forsere hinderne med en pasient på båre.

Saken fortsetter under bildet.

SEIERSPALLEN: De tre beste lagene med Kongsberg på toppen. På vinnerlaget fra venstre: Jonas L. Westersund, Tommy Langem, Ann Christin Barstad og Arve Gjærevold.

SEIERSPALLEN: De tre beste lagene med Kongsberg på toppen. På vinnerlaget fra venstre: Jonas L. Westersund, Tommy Langem, Ann Christin Barstad og Arve Gjærevold. Foto:

Da poengsummene fra fredag og lørdag ble lagt sammen, viste det seg at Kongsberg tok en relativt klar seier, foran Ringerike og Lier. Vinnerlaget skal representere Buskerud i Norgesmesterskapet i 2018.

Også ungdomslag

Sammen med de ordinære hjelpekorpsene, deltok også et ungdomslag fra Kongsberg RØFF (Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp). De stilte i egen klasse, men fikk bryne seg på de samme utfordringer som de voksne. De imponerte stort og poengsummen deres hadde holdt til tredjeplass totalt.

Send inn til MinLp.no!

  • Har du gjort noe spennende?
  • Har din forening noe på hjertet?
  • Er det et arrangement Laagendalsposten dessverre ikke har hatt anledning til å dekke?
  • Ikke noe problem! Send inn tekst og bilder her!
  • Alle bidrag godkjennes før de blir publisert.
Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags