Bli sykkelpilot og gi vind i håret til eldre

Ryoko Bjerkås, Fysioterapeut Rollag kommune, sykler med Tormod Hansen, daglig leder "Sykling uten alder"

Ryoko Bjerkås, Fysioterapeut Rollag kommune, sykler med Tormod Hansen, daglig leder "Sykling uten alder" Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtFredag 29. juni hadde helse og omsorg i Rollag kommune sammen med Rollag og Veggli Helselag invitert til opplæring som sykkelpilot. Kommunen har nylig, etter en søknad til Rollag og Veggli Helselag, fått elsykkel (rickshaw sykkel) som ønskes å være tilbud til eldre personer med kognitiv svikt og eldre ved Rollag Bygdeheim. El-sykkelen kommer til å bli brukt av sykkel pilotene, etter grundig opplæring, og til glede for eldre som ikke lenger har mulighet å komme seg ut på egen hånd eller være selvstendig aktiv i det omfanget dem ønsker seg.

Vi har en stor gruppe eldre hjemmeboende i kommunen som ikke lenger mestrer å være aktiv i nærmiljøet eller kunne komme seg ut på småturer i tettstedene. El-sykkelen er her et nytt tilbud for å kunne imøtekomme de individuelle ønsker.

Helse og omsorg bruker siden 2016 metoden «Aktivitetsdosetten» på sykehjemmet, hvor bruker individuell blir kartlagt i aktiviteter dem er interessert i. El-sykkelen har i ansattgruppen vært et ønske siden 2017 om å kunne tilbyr brukerne av tjenesten. Og i våren 2018 fikk de den gledelige informasjon at det gis støtte til en slik anskaffelse.

Med støtte fra Rollag og Veggli Helselag har det blitt tegnet medlemskap i «Sykling uten alder», en landsdekkende og internasjonal frivillig organisasjon, noe som gjør tilbudet synlig også ut over kommunegrensen.

El-sykkel tilbudet er et nytt samarbeidsprosjekt mellom kommunen og frivilligheten, og er i tråd med kommunens satsing på en helhetlig frivillighetspolitikk.

Vi setter stor pris på dette samarbeidet og takker Rollag og Veggli Helselaget for støtten og tilliten til dette prosjektet!

Ønsker også du å bli sykkel pilot – ta kontakt med Helse og omsorg i Rollag kommune!

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags