Har inngått avtale med frivilligheten: Dette vil være nyttig for lokalsamfunnet vårt

AVTALE: Rollag kommune – her ved ordfører Dag Lislien (Sp) – har inngått avtale med Frivillighet Norge.

AVTALE: Rollag kommune – her ved ordfører Dag Lislien (Sp) – har inngått avtale med Frivillighet Norge. Foto:

Av

Rollag kommune vil satse mer på frivilligheten, skriver Nadine Mielke i denne innsendte artikkelen.

DEL

Rollag kommune ønsker å utarbeide en frivillighetspolitikk for kommunen og har inngått en samarbeidsavtale med Frivillighet Norge.

Som en del av avtalen skal kommunen sammen med Frivillighet Norge gjennomføre en åpen kveldskonferanse med foreningslivet i kommunen for å få innspill til innholdet i frivillighetspolitikken og hvordan kommunen kan legge til rette for vekst og utvikling for frivillige foreninger.

Frivillighet Norge skal også møte formannskapet og rådmannens ledergruppe i Rollag.  Der skal de blant annet skal gi informasjon om hvordan kommunen kan utvikle sin frivillighetspolitikk i dialog med foreningene.

LES OGSÅ: – Det skal godt gjøres at jeg synes teknologi er skremmende

Vil gjøre nye grep

– Kommunen er avhengig av at det finnes et aktivt og levende foreningsliv. Vi er av den oppfatning at det vil være nyttig for lokalsamfunnet vårt om vi har et noe bedre helhetlig overblikk over tilgjengelige ressurser som bidrar til velferd og trivsel, sier Rollag-ordfører Dag Lislien om den nye samarbeidsavtalen.

Lislien sier de vet at det å kunne bidra i frivillig arbeid også er en av flere viktige faktorer i forhold til folkehelse, også for dem som bidrar.

Slikt sett mener ordføreren at bedre oversikt og samordning vil bidra til å opprettholde – og til og med øke – trivsel og folkehelse i Rollag.

– Vi samarbeider tett med frivilligheten om mange ting. Men vi ønsker jo å utvikle samarbeidet videre og nå er vi klare for å gjøre nye grep i frivillighetspolitikken. Dette er av helt grunnleggende betydning for å skape et inkluderende og levende lokalsamfunn som folk trives i, sier ordføreren og legger til:

– Derfor ønsker vi bedre kontakt og samordning av ressursene mellom kommunen og frivilligheten. Jeg tror vi kan utfylle hverandre og bli enda bedre på den måten, sier Dag Lislien.

LES OGSÅ: Mor UKM gir seg etter 16 år

– Glade for å bistå

Seniorrådgiver Bjørn Lindstad i Frivillighet Norge sier de er glade for at de kan bistå Rollag kommune i utviklingen av sin frivillighetspolitikk.

– Vi oppfatter at Rollag kommune har gjort mange av de riktige grepene. Dette gir et godt grunnlag når kommunen nå ønsker å etablere en enda tettere dialog med frivilligheten i utarbeidelsen av en frivillighetspolitikk, mener Lindstad. 

LES OGSÅ: – I fremtiden må vi ta vare på dem som virkelig trenger pleie

Ønsker innspill

Tema for kveldskonferansen er «samspill og samarbeid mellom frivillige foreninger og kommunen».

Her vil Frivillighet Norge blant annet snakke om frivillighetens rolle og medvirkning for utviklingen av lokalsamfunnet og verdien av samarbeid mellom foreninger og med kommunen.  


– I tillegg gjennomfører vi en kafédialog der foreningene kan komme med innspill til kommunens frivillighetspolitikk. Vi oppfordrer derfor alle typer foreninger til å komme, sier Lindstad.

Kveldskonferansen finner sted 7. juni, kl. 17:30-21:00 på Veggli Vertshus.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags