– Det skal godt gjøres at jeg synes teknologi er skremmende

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag var det visningsdag for velferdsteknologi i Veggli, og de som møtte opp lot seg ikke skremme av den nye teknologien.

DEL

MinLp: – Det skal godt gjøres at jeg synes teknologi er skremmende! Jeg mener dette er interessant, sa for eksempel 86-åringen Bjarne Bergerud fra Flesberg da han ble vist noen av de digitale løsningene.

Tirsdag 17.april inviterte nemlig Kongsbergregionen, Utviklingssenter for hjemmetjenesten og sykehjem Buskerud (USHT Buskerud) og Numedalskommunene til visningsdag innen Velferdsteknologi og digitalisering i Veggli.

– En nyttig dag

Initiativtakere til arrangementet var Mari N. Hustveit (Kongsbergregionen), Tove R. Vedhus (Nore og Uvdal kommune) og Nadine Mielke (USHT Kongsbergområde).

Og Bergerud var fornøyd med det han fikk se.

– Denne dagen har vært nyttig. Vi har jo hørt om dette utstyret, men vi har ikke sett alt sammen før nå, sa Bergerud.

De tre samarbeidspartnerne inviterte politikere, eldrerådet og rådmenn til formøte kl. 12.00 med utfyllende informasjon fra Velferdsteknologiprosjektet i Kongsbergregionen, informasjon fra det nye Responssenteret som etableres i regionen og det faglige samarbeidet som Helse og omsorgsenhetene i kommunene har med USHT.

Deretter hadde vi invitert innbyggere fra de tre Numedalskommunene i tidsrommet kl. 14.00-18.00.

MYE FOLK: Nesten 60 personer benyttet seg av muligheten til å få utfyllende informasjon, samtidig som de fikk sett og prøvd produkter i «Utprøvnings- og visningsleiligheten» i Veggli.

MYE FOLK: Nesten 60 personer benyttet seg av muligheten til å få utfyllende informasjon, samtidig som de fikk sett og prøvd produkter i «Utprøvnings- og visningsleiligheten» i Veggli. Foto:

Nesten 60 personer

Dagen var en stor suksess og nesten 60 personer benyttet seg av muligheten til å få utfyllende informasjon, samtidig som de fikk sett og prøvd produkter i «Utprøvnings- og visningsleiligheten» i Veggli.

Leiligheten viser mangfoldige løsninger innen tilrettelegging i eget hjem med produkter fra NAV Hjelpemiddelsentral, produkter som helse og omsorgstjenesten i kommunene benytter seg av (elektroniske medisindispensere, varslingsteknologi og lokaliseringsteknologi) per dags dato og produkter som kan skaffes selv på det åpne markedet.

DEMONSTRASJON: Her forteller Tove R. Vedhus de interesserte i hvordan de nye medisindispenserne fungerer.

DEMONSTRASJON: Her forteller Tove R. Vedhus de interesserte i hvordan de nye medisindispenserne fungerer. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken