Lover tekniske finesser og rørende øyeblikk

Sigurd Brevik fra Kongsgårdmoen skolekorps sitter på scenen med RØST

Sigurd Brevik fra Kongsgårdmoen skolekorps sitter på scenen med RØST Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

21. januar sparker Norges Musikkorps Forbund region Øst offisielt i gang Musikkorpsenes år, og det gjør de på Krona i Kongsberg. På scenen sitter RØST (Regionkorps Øst) og HMK Gardes Musikkorps.

DEL

MinLpTanja Räsänen gleder seg. Som musikalsk leder av RØST står hun foran en vår der høydepunktene står i kø.

– Jeg har en følelse av at dette vil bli en av de beste sesongene musikalsk jeg har hatt med regionkorpset, smiler hun og ramser opp:
– Kongsberg med forbildene i HMK Garde, konserter i Budapest i et fantastisk kulturell atmosfære og ikke minst bidra på jubileumsmarkeringen i Oslo i april.


Lar historien farge fremtiden

RØST vil få en sentral rolle under Musikkorpsenes År i NMF Øst, og skal binde året sammen.

– I forbindelse med jubileet er det viktig å feire den utrolige tradisjonen Norge har på janitsjarfeltet. Fra et finsk perspektiv er den norske korpskulturen virkelig unik, og det å feire historien blir viktig, mener Räsänen. Hun er allikevel opptatt av å se fremover.
– Jubileumsåret er jo også en feiring av fremtiden og hva er et mer konkret eksempel på de kommende generasjonene enn RØST, et korps fullt av unge talenter med stor entusiasme og spilleglede. Jeg tror RØST viser oss at fremtiden er lys for korpsmusikk i Norge, og på den måten har korpset en viktig rolle i jubileumsprogrammet.

– Kjøp billetter her: https://ticketco.events/widgets/events/30481

– Hva forventer du av korpset på Kongsberg?

– Jeg håper vi i løpet av helgen kan gå enda dypere i musikken bak notene og konsentrere oss mer om samspillet, slik at vi på Kongsberg-konserten og i Budapest er på vårt høyeste nivå.

Vil gi publikum en uforglemmelig boost

Konserten på Kongsberg blir et høydepunkt også på grunn av samarbeidet. Tanja Räsänen gleder seg!

– Å opptre med Garden gir oss definitivt ekstra motivasjon. Garden representerer de verdiene som vi jobber for å oppnå i RØST: energisk musikkopplevelse, kombinert med heftig øvingsdisiplin og respekt for musikantfellesskapet, beskriver hun.

– Jeg har en følelse av at disse to korpsene sammen i konsert vil gi publikum en energiboost de ikke vil glemme i lang, lang tid. På konsertprogrammet vil det være både ungarsk og norsk musikk, med blant annet musikk av Franz Liszt og Egil Hovland.

Mer vil ikke Räsänen avsløre.

– Konserten vil definitivt være stappfull av energi og tekniske finesser, men også rørende øyeblikk. Mitt håp er at et fullt Krona får oppleve en herlig norsk korpskonsert!

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags