Beste NM-innsats noensinne

Patruljefører Hallgeir Mandelid Østensen (16), Amalie Rasch (11), Elise Aasbø (11), Ingeborg Løvdal (12), Marie Hotvedt Berg (10), patrulpatruljeassistent Anette Ulseth (15) (bak), Anna Mork Vrålstad (11) og Karita-Celine Amundsen Fulsås (10) (foran)

Patruljefører Hallgeir Mandelid Østensen (16), Amalie Rasch (11), Elise Aasbø (11), Ingeborg Løvdal (12), Marie Hotvedt Berg (10), patrulpatruljeassistent Anette Ulseth (15) (bak), Anna Mork Vrålstad (11) og Karita-Celine Amundsen Fulsås (10) (foran) Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Aldri før har Kongsberg KFUK-KFUM gjort en så god innsats i et speider-NM!

DEL

Patruljen Puma fra Kongsberg KFUK-KFUM-speiderne deltok på NM i speiding på Elverum i helga.

Etter ei helg med mange krevende oppgaver endte de til slutt på en super 7. plass. Det er den beste plasseringen en patrulje fra Kongsberg har oppnådd i NM noensinne.

Det er også den beste plasseringen en KFUK-KFUM-patrulje fra Buskerud har oppnådd.

Det var 44 patruljer fra KFUK-KFUM-speiderne som deltok i NM og Puma fra Kongsberg ble best av dem alle!

Speiderlederne Hallgeir Ulseth, Per Øyvind Østensen og Espen Berg dro sammen med speiderne til Elverum.

Speiderne var:

  •   Hallgeir Mandelid Østensen (16), patruljefører
  •   Anette Ulseth (15), patruljeassistent
  •   Amalie Rasch (11)
  •   Anna Mork Vrålstad (11)
  •   Elise Aasbø (11)
  •   Ingeborg Løvdal (12)
  •   Karita-Celine Amundsen Fulsås (10)
  •   Marie Hotvedt Berg (10)

LES OGSÅ: Speidere i Aksjon!

Mye kunnskap

Matlaging, førstehjelp, kart og kompass, samfunnskunnskap, håndverk og nevedyktighet – det er bare noe av det deltakerne i et norgesmesterskap i speiding må ha greie på.

I helgen konkurrerte speiderne i patruljen Puma mot over 700 andre speidere fra hele landet, og endte på en super 7. plass.

44 patruljer fra KFUK-KFUM- speiderne var med i norgesmesterskapet, og Puma fra Kongsberg ble årets beste KM-patrulje!

Tre ledere og åtte speidere dro spente til NM i Elverum. For de seks yngste var dette første gangen de deltok på et slikt mesterskap.

Patruljefører Hallgeir Mandelid Østensen (16) og patruljeassistent Anette Ulseth (15) har vært med på NM før og det ga nok en god trygghet for resten. Patruljen fra Kongsberg gjorde det jevnt over veldig bra og det vitner om glimrende samarbeid og godt vennskap.

Saken fortsetter under bildet

Praktisk oppgave på NM 2017 var å lage en rake.

Praktisk oppgave på NM 2017 var å lage en rake. Foto:

Imponerte

Som ledere ble vi både imponerte og veldig stolte av speiderne våre. Det er utrolig hva som går an om man har tro på seg selv og følger Astrid Lindgrens sitat fra Pippi: «dette har jeg aldri gjort før så den kan jeg helt sikkert».

Speiderne fra Kongsberg hadde, som alle de andre deltakerne, kvalifisert seg blant mange tusen speidere mellom 10 og 16 år gjennom NM-uttak tidligere i vår.

Norgesmesterskapet ble arrangert i Elverum i Hedmark 9.–11. juni. De mer enn 120 patruljene konkurrerte i ulike krevende delkonkurranser; blant annet løp de orientering, lagde og presenterte et treretters måltid ute og lagde ei rive ved hjelp av enkle grove emner som skulle spikkes til etter detaljerte mål.

Skaftet skulle være akkurat så langt og det skulle være 13 pigger som skulle være nøyaktig så lange. Selve rivebladet skulle være bøyd så og så mye. Alt var krevende og alt gikk etter stoppeklokke. Var man ferdig for sent ble det poengtrekk fra første påbegynte minutt.

LES OGSÅ: Innviet nye vinterlavvoer

Sosialt

NM i speiding er ellers som en middels stor speiderleir, og både deltakerne og lederne bor selvsagt i telt. Den store forskjellen er at lederne ikke slipper inn på området til speiderne. Lederne får heller ikke prate med speiderne mens konkurransene pågår.

Lørdag kveld var det leirbål med god stemning og underholdning. Karita, Ingeborg og Amalie bidro med underholdning på leirbålet.

Speiderne var enige om at det beste med hele opplegget var at de måtte klare seg helt selv uten at lederne fikk blande seg inn og at det gikk så utrolig bra.

Da lørdagen var halvgjort lå de på 19. plass og da lørdagen var ferdig hadde de klatret til 10. plass. Da de så resultatet lørdag kveld var det en stolt og veldig spent patrulje som kravlet inn i soveposene sine for å lade opp til søndagen hvor det ventet nye og krevende utfordringer.

LES OGSÅ: Mange spennende prosjekter på lista

Til Danmark

En ting fikk alle bekreftet: man er avhengige av at alle er med på å dra lasset for å komme i mål blant de beste! Det klarte patruljen fra Kongsberg og de fikk betalt for arbeidet!

Til sommeren drar speiderne fra Kongsberg til Sønderborg i Danmark på ei leiruke sammen med nesten 40000 andre speidere fra hele Europa (det blir flere speidere på leiren enn det er innbyggere i Kongsberg kommune!).

Vinnere av NM i speiding 2017 ble patruljen Gaupe fra Riska speidergruppe i Hommersåk (Sandnes).

LES OGSÅ: – Hvem vil oss så vondt?

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags