Glade speidere i snøhuler

Daniel (nederst), Kristoffer og Andreas.

Daniel (nederst), Kristoffer og Andreas.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

De laget så goe huler at det nesten ble litt for varm der i løpet av natta.

DEL

Det var tre speidere fra 1. Sandsvær som deltok på snøhuletur i Sunnegrenda.

Denne helgen var det duket for årsmøte i Tele-Busk krets av norges speiderforbund. I forkant av årsmøtet hadde ledertrener, Knut Erling Hagen, leder i 1. Sandsvær, organisert opplegg både for patruljeførere (peffer) og assistenter (asser), dette er barn i alderen 9-15, rovere, i alderen 16-26 og ledere hvis alder ikke nevnes.

Tobias og Henning

Tobias og Henning


Fredagen tok Ulf P Muggerud og Arvid Helgesen med seg peffer og asser ut slik at de kunne forklare dem hvordan de burde arbeide for å spa opp tre hauger med snø. Samtidig som de gjorde denne jobben fikk de litt opplæring i sikkerheten rundt dette med å bygge og overnatte i snøhule. 10 lykkelige speidere kom inn til middagen, sprudlende og kanskje litt slitne. De gledet seg veldig til neste dag da de skulle grave ut hulene.

Daniel Ringstad, Kristoffer Brenna og Anders Bjørndalen

Daniel Ringstad, Kristoffer Brenna og Anders BjørndalenLørdagen startet med kurset "Sikkerhet på tur". Knut Erling Hagen kjørte et opplegg som  alle deltok på samtidig. Tilpasset aldersgruppa hver og en er i likevel. For noen av speiderne begynte nå kriblingen etter å få kunne komme ut og spa. Men de fulgte likevel aktivt med på undervisningen.

Daniel Ringstad, Tobias Moos og Henning Hjallen, fra 1. Sandsvær, var klare for utgravningen. De skulle dele huler med Knut-Olai Helgesen, Kristoffer Brenna og Andreas Bjørndalen fra Notodden. I tillegg var det en snøhule med jenter fra Modum og Notodden. Et poeng de hadde lært var at jo jevnere snøhula var inni, desto mindre vann ville dryppe ned på dem i løpet av natta. Tror nok at Tobias og Henning er "litt" nøyere på dette ved neste snøhulebygging. Noen dråper falt ned, men ingen av dem ble våte. De hadde pakket gode underlag og soveposer alle sammen.

Hula til Hennig, Tobias og Knut-Olai

Hula til Hennig, Tobias og Knut-OlaiDa jeg kom ut til dem søndags morgen, var det store smil å spore hos dem alle tre. De hadde sovet godt, og temperaturen inni hula var det ingen ting å si på. Det var rett og slett litt varmt der inne. Og de synes det var gøy å få være med på denne samlingen, og i tillegg få ligge i snøhule om natta.

Les også: Må legge ned hvis de ikke får noe sted å være

Slede-glede for barna 

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags