Teaterensemble i storform

Kari Anne Eig Akervold er Lilly Piper

Kari Anne Eig Akervold er Lilly Piper Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MinLpSju skuespillere fra Kongsberg Teaterlag viste storform under generalprøven på kriminalkomedien «Skulle det dukke opp flere lik, er det bare å ringe».

Helt fra åpningscenen hvor rengjøringskonen, Lilly Piper, oppdager et lik på direktør Marshalls kontor til det hele ender med oppklaring og arrestasjon i siste scene, er det sprudlende komediespill publikum er vitne til. Nesten helt uten dødpunkter drives handlingen ellevilt fram gjennom de knappe to timene skuespillet varer.

Det er ingen enkel oppgave å spille komedie. Det settes store krav til både timing og samspill. Og det er nettopp her denne oppsetningen imponerer. Skuespillerne trives i selskap med hverandre. De rett og slett sprudler, med kontant replikkbruk og slående minespill.

Skuespillets roller er gjennomført med stor innlevelse av alle de medvirkende. Her møter vi en prippen og sørgende privatsekretær, Frøken Selby, framført med «snerpet» minespill av Kjersti Weeden. Hennes yngre kollega, den utagerende blondinen frøken Reynolds ( Anine Bøe Johnsen) levner ingen tvil om hvor kjedelig kontorarbeidet er, og at hun helst ville vært et helt annet sted med en eller annen beiler. Den mannlige kollegaen, Robert Westerby, blir sjarmerende og tilbakelent spilt av Fredrik Røer Andersson. Direktør Marshall (Knut Kolberg) er passe brysk og ubehagelig, mens hans utro kone Claire spilles med avmålt eleganse av Unni Bjertnes. Rollen som den lettere naive politibetjent Jenny Goddard spilles med stor troverdighet av Åshild Grande-Berg.

Skuespillets engelsk tittel er «Busybody»,(passende norsk oversettelse «Skvaldrebøtte»), og det er nettopp det stykkets hovedperson, Lilly Piper, er. Hun er høyt og lavt, ikke den minste detalj i forhørene går henne hus forbi, derhun  i tide og utide blender seg  opp i den febersyke og sterkt forkjølede politioverbetjent Harry Baxters undersøkelser. Til dennes store fortvilelse. Tommy Johansen balanserer på en overbevisende måte politioverbetjentens humørsvingninger fra raseriutbrudd til sarkastisk oppgitthet.

Det er Kari Anne Eig Akervold, som tar seg av den krevende hovedrollen. Hun er tilstede på scenen hele tiden med sine slagkraftige replikker, kjappe bevegelser, sin livlige mimikk, sin konstante radbrekking av fremmedord og sin energiske bruk av støvbørsten Det kan ikke være mye støv igjen på scenen når hun er ferdig. Hennes timing og tilstedeværelse i rollen er imponerende. Dette er en prestasjon på et meget høyt nivå.

Ros også til de to regissørene, Morten Løvdahl og Arve Fretheim, som har skapt en fornøyelig og lekende lett forstilling.

Og sist men ikke minst all ære til produsent, scenograf og designer Diane Hansen. 1980 tallets interiør er tatt vare på til den minste detalj. Et imponerende stykke arbeid

Og helt til slutt vel blåst til Anders Hansen og Rune Langgård for solid bruk lys og lyd.

En meget fornøyelig forestilling som man ikke bør gå glipp av.

Forestillingen spilles 13., 14., 15., 16.,19., og 20. februar.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags