Ny turorientering på Skrim åpner 1. juni – Bli en stifinner du også

Stein Ødegård og Odd Egil Frogner fra Orienteringslaget Tønsberg & Omegn (OTO) plasserer turorienteringsposter på Skrimfjell.

Stein Ødegård og Odd Egil Frogner fra Orienteringslaget Tønsberg & Omegn (OTO) plasserer turorienteringsposter på Skrimfjell. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På Skrim Omholtfjell, et lite stykke sørover fra Kongsberg by, er det nå satt ut turorienterings-poster i terrenget.

DEL

30 poster i alt, fordelt på to løyper med ulik vanskelighetsgrad. Kart og annen info er lagt ut for salg på nett og lokalt. Orienteringsklubbene i Tønsberg, Horten og Re samarbeider om å tilby turorientering til folket gjennom sommeren og høsten. På Skrim er lokal samarbeidspartner VisitSkrim svært positiv til tiltaket.

LES OGSÅ: Bli med og kåre ildsjelene 2018

Turmål som utfordrer

Stein Ødegård i arrangørklubben OL Tønsberg og Omegn forteller at det er lagt opp løyper med variasjon i terreng og vanskelighetsgrad.

– Vi ønsker å engasjere unge og eldre, nybegynnere og mer drevne O-folk, og gi alle gode opplevelser i o-løypa, sier Stein Ødegård.

Tur-O er trivelig og sosialt, det motiverer til aktivitet og gir for mange det rette målet for en tur ut i marka.

Dette motiverer også arrangørenes feltarbeidere, som legger ned mye dugnadsinnsats i å utforme turtilbudet. Tur-O-kartet for Skrim Omholtfjell framstår like flott som det konkurranseutøvere bruker og postene gir ulike utfordringer i innsats og navigering.

– Vi vil gjerne profilere sporten vår på beste måte og gi flere mersmak på dette, sier den smilende tur-O-generalen på Skrim.

LES OGSÅ: 4.000 timer dugnad for at du og jeg skal få ny hytte 

Kjentmann og Stifinner

VisitSkrim, samarbeidspartner lokalt, er opptatt av at enda flere skal oppdage fjellområdet Skrim og ha glede av det kortreiste tureldoradoet som finnes der.

-Vi i VisitSkrim bidrar med premiering i form av diplomer til de som løser alle postene i en eller begge o-løypene på Skrim, forklarer Tom Atle Bordevik med henvisning til premiekategoriene «Kjentmann» og «Stifinnern».

Arrangørklubbene gjør også stas på turorientererne med utmerkelser etter endt sesong.

Bli kjentmann og stifinner på Skrim du også – konvolutt med kart og info kan kjøpes for kr. 50,- på Shell i Hostvedt, på Best i Hvittingfoss og på nett.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags