Folkeuniversitetet satser på fagbrevutdanninger for voksne med arbeidserfaring

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Et fagbrev synliggjør den kompetansen en ufaglært ansatt har opparbeidet seg gjennom et kortere eller lengre arbeidsliv.

DEL

Fagbrevet kan gi større muligheter for fast jobb for den enkelte og er også med på å heve kompetansen på arbeidsplassen.  

Folkeuniversitetet tilbyr voksne med yrkeserfaring mulighet til å kunne ta et fagbrev inn under praksiskandidatordningen, uten å måtte ta fellesfag som norsk, matematikk, naturfag osv.   Kravet for å gå opp til fagprøven er 5 års praksis i faget og bestått teoretisk prøve.

Fredag 3. juni gikk 16 ufaglærte ansatte fra flere barnehager her i Kongsberg opp til teorieksamen i Barne- og ungdomsarbeiderfaget.   De har deltatt på kurs i regi av Folkeuniversitetet, og har sittet på skolebenken en kveld i uken siden 1. september i fjor.

Deltakerne har gitt uttrykk for at de har lært mye gjennom kursopplegget og har jobbet med overordnede temaer som yrkesutøvelse, helsefremmende arbeid, kommunikasjon og samhandling.

I undervisningen har de bl.a. fått lære mer om betydningen av trygghet, tillit, sosialisering, samspill, konflikthåndtering, være en rollemodell, språk og identitet.  Samt at det har vært jobbet med lek og kreativitet, observasjon, planlegging og pedagogisk arbeid.

Lærere på kurset har vært Gerd Heen og Gunvor Besseberg, som begge har lang erfaring som pedagoger og ledere i barnehage.  Sistnevnte har undervist for Folkeuniversitetet i mer enn 20 år i tillegg til full jobb i barnehage.  Hun har fått veldig mange assistenter gjennom utdanningsløpet til Barne- og ungdomsarbeider i Drammensområdet.

Folkeuniversitetet starter opp nytt kurs i barne- og ungdomsarbeiderfaget i september, samt at de også tilbyr kurs til fagbrev som helsefagarbeider til høsten.  Også her har lærere god yrkesfaglig bakgrunn og lang erfaring med undervisning for Folkeuniversitetet i Drammen.  Her utdanner de nå mer enn 60 kandidater hvert år og har merket en økende etterspørsel de siste årene.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken