Feiret 30 år med styrkebasert tilbud for ungdom

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ung Invest AIBs avdeling Kongsberg feiret 30 år med styrkebasert tilbud for ungdom, med flotte resultater.

DEL

Ung Invest AIB avd. Kongsberg (tidligere Arbeidsinstituttet Buskerud) feiret onsdag 6. juni 2018, 30 års jubileum med brask og bram.

Alle de 4 avdelingene i UngInvest AIB var representert både med unge og eldre læringskolleger.

Arrangementet ble strålende gjennomført, og ungdommene fra Kongsbergavdelingen gjorde en flott jobb i alle ledd av arrangementet. Ungdommene tok imot gjestene i strålende vær, var parkeringsvakter, serverte velkomstdrikke, fremførte flotte musikalske innslag for gjestene og viste gjestene rundt for å gi et innblikk i hvordan det jobbes med det styrkebaserte tankesettet som fundament ved Ung Invest AIB.

Hedda Sofie Dahl (16) som er kursdeltaker på Tre og Metall/DH, var med å ønske velkommen til feiring. Hun forteller at året på UngInvest AIB avd. Kongsberg har gitt henne et avklarings-år der hun har modnet masse, lært mye om det å snakke for mange mennesker og vet nå hva hun vil søke videre på i forhold til skolegang videre.

Kristian Urdalen (19) fortalte også om sine prosjekter på verkstedet for gjestene. Han forteller om hvordan motivasjonen hans øker når man kan velge type prosjekt, og jobbe med noe man synes er gøy. Kristian sier han har lært mye om tre og metall fagene dette året, og nå har han endret yrkesveien til Bygg- og anlegg neste skoleår.

Begge ungdommene har dette året vært styrkeagenter i UngInvest AIB, dette har gitt de en flott mulighet til opplevelser og oppgaver internt og eksternt. Blant annet var de begge med til Danmark og arrangerte en stor konferanse der.

Hedda forteller også ivrig om sine opplevelser og erfaringer i samarbeid med Kronprinsparets Fond. Hun deltok sammen med Kronprinsen på en stor konferanse i Oslo i regi av DNB, og snakket for en forsamling med 1600 mennesker.

Ungdommene jobbet godt og øvde sammen i forkant av feiringen. De syntes det var stort at så mange viktige gjester kom på besøk denne dagen. Inviterte gjester var bl.a. fylkesutdanningsdirektør Jan-Helge Atterås, ordfører i Kongsberg Kari Anne Sand og Kronprinsparets fond ved Tonje Apeland. I tillegg var viktige interne og eksterne samarbeidspartnere fra Kongsberg kommune og Buskerud fylkeskommune invitert til å feire sammen med ungdommer og ansatte.

Fylkesutdanningsdirektør Jan-Helge Atterås gratulerte Ung Invest AIB med 30 år, og beskrev Ung Invest AIB som en «juvel i utdanningssystemet» i sin tale. Han fremhevet de gode resultatene fra samfunnsnytteundersøkelsen gjennomført av Det Norske Veritas GL, som bl.a. viser at 1 krone investert i Ung Invest AIB sjenerer 3 kr tilbake til storsamfunnet. Den viser også at 9 av 10 ungdommer er i positive tiltak året etter opphold i Ung Invest AIB, over 80 % er enten i utdanning eller arbeid. Atterås viste til sammenhengen mellom resultatene og det systematiske utviklingsarbeidet som gjøres i Ung Invest AIB, basert på styrkebasert tenkesett og bruk av forskningsbasert teori.

Fylkesutdanningsdirektøren understreket at Buskerud fylkeskommune i realiteten har hatt tilbud om et «ellevte skoleår» for mange ungdommer, og at dette på solid vis er blitt gjennomført hos Ung Invest AIB i mange år nå. Han oppfordret andre kommuner til et videre samarbeid om dette.

Ordfører i Kongsberg Kari Anne Sand takket for at Ung Invest Arbeidsinstituttet i Buskerud fortsatt eksisterer lokalt i Kongsberg, og viste til at det i perioder har vært behov for å sikre tilbudet. Deltakere fra Utekontakt og PPOT understreket også viktigheten av dette, og begrunnet dette med de gode resultatene de selv har observert hos ungdommer fra Ung Invest.

Tonje Apeland fra Kronprinsparets Fond understreket også viktigheten og riktigheten av arbeidet, og fremhevet de gode resultatene som er grunnlaget for samarbeidsavtalen Ung Invest AIB har hatt med fondet i hele 7 år, som fortsatt er i kraft.

Leder i Ung Invest AIB, Ingebjørg Mæland og avdelingsleder for Ung Invest AIB avd. Kongsberg Stine Thorsdalen, takket alle fremmøtte, ungdommene og samarbeidspartnere for det gode samarbeidet, som har muliggjort de gode resultatene som har blitt oppnådd disse årene.

Se her for mer informasjon om UngInvest AIB

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken