Ung mann bekreftet død etter drukningsulykke i Modum

Flere samlet seg i formiddag på stedet for den tragiske drukningsulykken ved Døviksfoss i Åmot.

Flere samlet seg i formiddag på stedet for den tragiske drukningsulykken ved Døviksfoss i Åmot. Foto:

Det var 24 år gamle Kristoffer Skretteberg Syvertsen som omkom i en drukningsulykke ved Døvikfoss i Modum lørdag kveld.

DEL

(Drammens Tidende) MODUM: Det var klokken 22.18 lørdag kveld nødetatene fikk inn en melding om en savnet person ved Døvikfossen i Modum.

Meldingen gikk ut på at en vennegjeng var redde for at en kamerat hadde havnet i vannet, etter at han hadde kommet bort fra vennegjengen.

– Meldingen gikk ut på at de savnet en kamerat, og at de ikke hadde sett ham de siste 30–45 minuttene. Vi trykket umiddelbart på «den store knappen», og sendte alt tilgjengelig personell til stedet, sier politiets operasjonsleder Trond Egil Groth.

Det tok 20 minutter fra meldingen kom inn til dykkere var i vannet og begynte søk.

– Samtidig foretok politihelikopteret søk langs elva. Klokken 23 ble mannen funnet av dykkere på fire meters dyp – tre meter fra land. Klærne hans lå ved elva ca. 50 meter fra der han ble funnet, sier Groth.

Ambulansepersonell og mannskaper fra luftambulansen satte i gang livreddende førstehjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde, og klokken 23.45 ble mannen erklært død.

– Dette er en dypt tragisk hendelse, og politiet har ingen mistanke om at noe straffbart har skjedd. Flere av mannens venner ble avhørt på stedet i natt, sier Groth.

Den omkomne mannen er fra området og de pårørende er varslet. Ifølge operasjonslederen er kommunens kriseteam varslet.

Åmot kirke åpnet dørene i natt for dem som hadde behov for å møtes og snakke om hendelsen, og vil gjøre det samme fra klokken 13 i dag.

Ved 13.15-tiden offentliggjorde politiet i samråd med familien at det var 24 år gamle Kristoffer Skretteberg Syvertsen som omkom.

Kristoffer Skretteberg Syvertsen (24) omkom i en drukningsulykke ved Døvika i Åmot 27. juli 2019

Kristoffer Skretteberg Syvertsen (24) omkom i en drukningsulykke ved Døvika i Åmot 27. juli 2019 Foto:

Artikkeltags