Gå til sidens hovedinnhold

«Mord til maten» for sjuende gang

Det er en stor glede å kunne komme tilbake med nærmest fullt program under Kongsberg Krim denne høsten.

MinLp

Det betyr også at suksessen fra tidligere år, «Mord til maten», som er et samarbeid med Kongsberg Teaterlag og Best Western Gyldenløve hotell, blir en viktig del av årets rikholdige program.

Konseptet «Mord til maten» spilles i år for sjuende gang. Alle de tidligere årene har det vært fulle hus. Det har til og med vært venteliste fra året før. Noen mindre publikumsoppslutning er heller ikke ventet i år. Så her gjelder det å være tidlig ute med kjøp av billetter.

Kanskje det blir en fin anledning til å puste litt ut etter å ha vært «nedstengt» i flere måneder.

Det er derfor ingen grunn til å sitte hjemme nå som pandemien tilsynelatende er slått tilbake. Her blir det både krim og mat i skjønn forening. Og mysterier som gjestene skal være med å oppklare.

Årets forestilling har fått tittelen «Alibiet søker et mord». Bak denne noe kryptiske tittelen skjuler det seg et intenst sjalusidrama, som selvsagt ender i et uunngåelig mord. Det er ikke for ingenting at konseptet vårt heter «Mord til maten».

Handlingen utspiller seg en sensommerdag i utkanten av Kongsberg. Og vi er tilbake på 1950-tallet. Syv personer er invitert til en sammenkomst i sveitservillaen til husets eier Helge Gårholm. Blant gjestene befinner det seg to feterte skuespillerinner, en kunstmaler, en lege, en medisinerstudent og en forfatter. Alle vikles inn i et spill på liv og død. Selvsagt dukker det opp en politimann. Og publikum inviteres til å løse mordmysteriet.

Skuespillerne er alle hentet fra Kongsberg teaterlag, og tør være kjente for teaterinteresserte i Kongsberg. Unni Imingen, Thorbjørn Save, Tommy Johansen, Mari Evjen Jørstad, Kenneth Flatin, Kari Anne Eig Akervold og Morten Løvdal. En septett som uten tvil vil få fram både smil, latter og grøss og gru. At sammen mens gjestene inntar sine tre retter.

God fornøyelse.

Kommentarer til denne saken