Gå til sidens hovedinnhold

Mortens interesse for ord ble vekket i Kongsberg

Da Morten Falch Rustestuen gikk på skole i Kongsberg ble interessen for ord vekket. Nå er han ute med sin første bok.

— Jeg gikk på Tinius Olsen og senere Kongsberg Tekniske Fagskole, og det var der min interesse for ord ble vekket til live, forteller forfatteren, som nå er bosatt i Sande.

Men tok altså flere år før ordene ble til bok.

Sikringskost

48-åringen er nå aktuell med diktsamlingen «Sikringskost» på Lyrikkforlaget.

I sine dikt skildrer han livet fra forskjellige vinkler. Det hele er oftest betraktet som et skråblikk.

— Jeg overlater forholdsvis mye tankevirksomhet til leseren. Jeg ønsker å trigge noen emosjoner og skape ettertanke, fange interessen og sende leseren på tur i sin egen tankeverden. Det er ikke et mål å trigge velbehaget, da føler jeg at jeg har bommet. Jeg vil at diktene mine skal være alt annet enn greie eller ålreite, forklarer Rustestuen til Lyrikkforlaget.

Rustestuen har skrevet sanger i mange år, både tekster og melodier. Som mange andre skrev han først på engelsk, men han har de siste årene diktet på morsmålet.

Roman

— Man kan virkelig gå i dybden og høyden for å se hva som befinner seg der. Boken inneholder 52 dikt. Her finnes ingen skrevne punktum, utrops- eller spørsmålstegn, et fåtall komma, og én eneste stor bokstav. Dette er gjort helt bevisst og jeg syns det fungerer godt når ordene får stå fritt, forteller forfatteren til Lyrikkforlaget.

Rustestuen sier bokutgivelsen har forløst skrivingen og han samler fortsatt på gode formuleringer. Hans første roman er på vei. en vil inneholde masse musikk, kjærlighet, tro og viten, mat og vin.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken