Mose forsinker kraftutbygging

GODFARFOSS: Her er Godfarfoss, som ligger helt på grensen mellom kommunene Nore og Uvdal og Hol. Nå er utbyggingen forsinket på grunn av sjeldne mosearter.

GODFARFOSS: Her er Godfarfoss, som ligger helt på grensen mellom kommunene Nore og Uvdal og Hol. Nå er utbyggingen forsinket på grunn av sjeldne mosearter. Foto:

En del nyfunnede rødlistede mosearter forsinker utbyggingen av Godfarfoss kraftverk, som skulle ha startet nå.

DEL

Flere sjeldne typer mose er funnet etter at den første detaljplanen for området ble gjennomført, før byggingen av Godfarfoss kraftverk som etter planen skal starte i år.

Både NVE og Fylkesmannen i Oslo og Viken har bedt om en faglig vurdering av området og hvilke konsekvenser en utbygging kan få.

«Det er etter vår oppfatning stor sannsynlighet for at artene forsvinner dersom Godfarfoss kraftverk realiseres iht. forelagt detaljplan», skriver NVE i et brev til Fylkesmannen.

Det var Hallingdølen som omtalte saken først.

– Det er krevende. Hadde det ikke vært for noen mosearter, hadde vi vært godt i gang, sier daglig leder Trygve Øderud i Godfarfoss kraft til avisen.

Øderud sier de jobber med botanikere med en løsning, og håper nå på en anleggsstart i oktober. Men han er bekymret for vinteren som nærmer seg med stormskritt i fjellet.

LES OGSÅ: Siste dans for Godfarfoss: – Nå er jeg entusiastisk av natur, men jeg har også hatt mørke perioder


Send dine tips og bilder her «

På disse sidene finner du alt stoff om dine hyttedestinasjoner. Sidene er et samarbeid mellom Bygdeposten, Laagendalsposten og Drammens Tidende.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.