Energimølla fikk en real tempelstemning da lokalet ble dekket med fargerike buddhistiske bønneflagg og levende lys onsdag kveld.

På scenen var bluesrockbandet Ashesh & Nekhvam det reneste fyrverkeriet, og leverte sjel og trøkk så veggene vibrerte.

Veldedighetskonserten «Pray and play for Nepal» ble en musikalsk opplevelse for flere publikum som engasjert tråkket takten.

Orientalske vibber

Det er ikke uten grunn at Ashesh Dangol har fått det flatterende kallenavnet «Himalayas Jimi Hendrix». Han leverte med sjel, trøkk og et grep om gitaren som kun kan sammenlignes med legendene.

Bandet, som består av Ashesh Dangol, Jenish Maharsjan og Pratap Singh Risal, beskriver seg selv som et psykedelisk bluesrockband kombinert med klassiske østlige toner.

– Vi blander inn vår tradisjonelle nepalske musikk inn med bluesrocken, forteller Ashesh.

LES OGSÅ: Leo (11) skal spille i kirken

Klatreren i Katmandu

Den norske fjellklatreren Jon Gangdal møtte de nepalske gutta for første gang i 2010, i Katmandu i Nepal.

– Katmandu er full av takorkestre og levende musikk overalt. Men så hørte jeg gitaren i en trappeoppgang, det var helt rått. Det skilte seg ut fra alt annet, forteller Gangdal om sitt første møte med Ashesh.

Bekjentskapet har senere blitt til et nært vennskap og tett samarbeid.

I april 2015 rystet et jordskjelv Nepal, noe som skapte store ødeleggelser og hvor over 10 000 mennesker omkom. Jordskjelvet målte 7,9 på Ritchlers skala.

Måneden etter kom et nesten like stort etterskjelv, som forsterket skadene fra det første skjelvet.

Gangdal dro ned til Nepal etter skjelvene, og oppdaget at større enn de strukturelle og materielle skadene var de økonomiske skadene etter at turismen sviktet. Ingen ville reise til Nepal etter jordskjelvene, og turismen er landets største næringsvei, ifølge Gangdal.

LES OGSÅ: Museums-appen utsettes til 2017

– Reis til Nepal!

I Nepal var allerede Ashesh, Jenish og Pratap i gang med rednings- og opprydningsarbeidet, og fant fort ut at det å spille for ofrene lettet stemningen.

Samtidig hadde Gangdal fått beskjed av buddhistiske munker om å be for Nepal.

Ideene møttes, og veldedighetsturneen «Pray and play for Nepal» ble til i samarbeid med organisasjonen ReisNepal.

I hele august og september spiller det nepalske bandet på konserter rundt om i Norge, og onsdagen var det Kongsberg sin tur.

– Overskuddet går til prosjekter hvor midler er nødvendig for å få turisme, for eksempel å gjenoppbygge veier på stier i fjellene, forteller Gangdal.

Han har en klar oppfordring til reiselystne nordmenn.

– Reis til Nepal! God tur, det er jeg sikker på at du kommer til å få!

LES OGSÅ: