Gå til sidens hovedinnhold

Nå ble det Hvittingfoss sin tur!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Kongsberglista har som en av sine hovedsaker å ta hele kommunen i bruk. Vi mener det er et stort potensial i Hvittingfoss som ikke er utnytta. Hvittingfoss har en svært sentral beliggenhet som er attraktiv både som bosted og som næringslokasjon. Nå er det på høy tid at vi gjør nødvendige grep for å utnytte dette potensialet. Kongsberglista har et eget delprogram for Hvittingfoss. Etter vår mening er det flere tiltak som må settes i gang for å øke attraktiviteten.» Dette var innledningen på et leserinnlegg uka før valget i 2019 fra Kongsberglista.

Kongsberglista har sammen med posisjonen (SP, V, MDG) fått flertall for et budsjett i høst hvor det ble Hvittingfoss sin tur.
- 50 nye attraktive tomter forventes lagt ut til salg i nær fremtid. Flere boliger er på trappene rundt Evjufeltet og Bjørkebo.
– Vi sørget for at brann og redning i Hvittingfoss består med samme beredskap som før Holmestrand kommune trakk seg ut.
– Det er avsatt 600 000,- til en totalt plan for stedsutvikling i Hvittingfoss de neste 2 årene. I denne sammenhengen vil alle aktører og innbygger i Hvittingfoss bli invitert til å mene om hvordan bygda skal utvikle seg fremover. Planen skal også omfatte næringsutvikling.
– Barn og unge er mindre aktive i Hvittingfoss enn andre steder i Kongsberg viser Ung Data-undersøkelsene. Det er avsatt 200 000,- til å få flere barn og unge i aktivitet i Hvittingfoss de neste 2 årene. Arbeidet skal gjøres sammen med lag og foreninger i Hvittingfoss.
– Kongsberg Kommunale Eiendom (KKE) skal innenfor eget budsjett utrede svømme- og flerbrukshall i Hvittingfoss kommende år.
– Et tiltak som sto i trafikksikkerhetsplanen for 2018 som ikke er realisert, realiseres dette året. Gangsmett over Tuftjordet.
– Det skal utredes muligheter for ny laksetrapp

Vi er stolte over ha fått realisert så mye av vårt program for Hvittingfoss allerede rett etter valget!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.