Nå blir det kamp om NM-gullet i rally

LEDER NM: Jan Egil Halland og Anders Nygård ser fram til innspurten i rally-NM. FOTO: OLE JOHN HOSTVEDT

LEDER NM: Jan Egil Halland og Anders Nygård ser fram til innspurten i rally-NM. FOTO: OLE JOHN HOSTVEDT

Jan Egil Halland og kartleser Anders Nygård leder rally-NM når det gjenstår to runder, men mye kan fortsatt skje.

DEL

Lørdag kjøres nest siste NM-runde i Mandal og mesterskapet avsluttes i Aurskog-Høland senere i høst.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler er det Jan Egil Halland fra NMK Nore og Uvdal som leder etter at tre løp er gjennomført i NM. Sammen med kartleser Anders Nygård har han kjørt inn 70 poeng med sin BMW M3. Kun seks poeng bak ligger Olav Fredriksen fra NMK Modum og Sigdal med sin Volvo 240. Sammen med kartleser Ole Thomas Westby vant han klassen i forrige NM-runde og vil nok selge seg dyrt også på lørdag.

På en tredjeplass ligger Mads Peder Hvambsahl fra NMK Kongsberg med sin Volvo 940. Han har med seg Kristian E. Hvambsahl som kartleser på lørdag, og er 12 poeng bak Fredriksen i NM-kampen. Tet-trioen i NM kan komme til å få hard kamp av hjemmefavoritt Søren Snartemo fra NMK Konsmo, som har tørket støv av sin BMW M3 igjen. Har med seg sin datter Emilie Snartemo i kartleserstolen på lørdag.

Det skal kjøres tre forskjellige fartsetapper to ganger under løpet. Den lengste etappen er 26,36 km. Totalt blir det 95,7 km med fartsetapper i løpet. Hvor de tre etappene er, ønsker ikke arrangøren å publisere ettersom løpet ikke vil være åpent for publikum på grunn av koronapandemien. Men alle etappene er i området Mandal og nord og nord/øst for Mandal.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken