Flere land i Europa har erklært krisetilstander på grunn av varmen. Nå ser det ut til at Norge får oppleve restene av hetebølgen de nærmeste dagene.

30 grader innen rekkevidde

– Allerede i morgen kan temperaturen nå ganske langt opp på 20-tallet og på onsdag er 30 grader innen rekkevidde, forteller vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt til Laagendalsposten.

Mjelstad sier at det er sjanse for noen veldig spredte byger, men at det er lett skydekke og sol som gjelder de neste dagene.

Saken fortsetter under bildet

Også Numedal vil oppleve gode temperaturer.

– Dalstrøkene oppover Numedal vil også få det skikkelig varmt, men med en gang du kommer høyt opp i fjellene blir det ikke like ille, men det kan bli godt over 20 grader langt til fjells, sier Mjelstad.

Det fine været vil mest sannsynlig vare til og med onsdag ifølge meteorologen.

– Det er mulighet for regnbyger resten av uka. Torsdag kan være en dag det kommer en del nedbør, men det vil være stabilt vær ut uka. Da går temperaturen litt ned selv om det kan vært godt oppå 20-tallet.

Gode badetemperaturer

For de som synes 30 grader er litt i meste laget og ønsker å kjøle seg ned kan badeplassene i Kongsberg bli et populært sted å besøke de neste dagene.

Flere av kommunens badeplasser har temperaturer opp mot 20 grader.

LES OGSÅ:

Hyttesalget har stupt – men prisene har gått opp

Skogbrannfare på store deler av østlandet

Jobbet fram millionoverskudd til tross for pandemi