Gå til sidens hovedinnhold

Nå får vi se langt mer til sola. I neste uke kan også den første snøen komme

Artikkelen er over 2 år gammel

I helga og i neste uke får vi både sol, lavere temperaturer og kanskje snø.

(Drammens Tidende)

BUSKERUD: Du har kanskje hatt det på følelsen. At det har vært mye gråvær og regn så langt i høst. Nå bekrefter meteorologen det.

– Ja, høsten har vært slik stort sett på hele Østlandet. Men nå snur det, sier Kristin Seter, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Drammens Tidende.

I forrige uke falt det nesten 60 millimeter regn på ett døgn i Krokstadelva – mest i hele landet.Men de neste dagene er det mye sol å se på værmeldinga, fra og med fredag. Vi må tolerere at et kortvarig lavtrykk stikker innom drammensområdet lørdag formiddag. Det bringer med seg regn, men forlater denne delen av landet lørdag ettermiddag.

– Utenom dette har folk mye å se fram til de neste dagene. Det blir mye sol i alle fall fram til tirsdag i neste uke. Etter det er værvarselet mer usikkert, sier Seter.

Kan komme snø

Ifølge Seter er det uvanlig mildt for årstiden. Også dette vil endre seg utover helga og i neste uke.

– Ja, nå er det over ti grader de fleste steder i drammensområdet. Men fra fredag av synker temperaturen gradvis. Ut i neste uke kan vi få nattefrost, og faktisk vinterens første snøfall i lavlandet i denne delen av landet – også i Drammen. Men jeg må bare understreker at dette værvarselet fortsatt er veldig usikkert, sier Seter.

Beboerne på Konnerud har allerede så vidt fått kjenne på snøen i høst. Natt til 4. oktober la snøen seg i denne bydelen, noe som ifølge meteorolog Martin Granerød var forholdsvis tidlig for årstiden. Da snødde det såpass mye rundt Kongsberg at E134 ble stengt en periode.

Les også

Nordmenn er for dårlige til å bruke refleks: – Latskap

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.