Gå til sidens hovedinnhold

Nå gjelder det! SAMMEN skal vi håndtere pandemien.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Siden 12. mars har vi levd i, og med, en pandemi. Den har gjort noe med oss alle på mange ulike måter, på godt og vondt.

Samfunnet ble først stengt ned slik at vi fikk forberedt oss til å kunne behandle de som ble syke. Da smitten gikk ned og stabiliserte seg, ble samfunnet gradvis og kontrollert åpnet opp.
I Kongsberg var det lenge 22 personer med påvist smitte, og fram til nylig var 7. april siste smittedato.

Nå ser vi at gjenåpningen har en pris. Denne uken er det to til som er bekreftet smittet. Det kan bli flere. Det testes nå «over en lav sko».

Nå hører vi om små og store smitteutbrudd i ulike kommuner og miljøer, og smittetallene stiger.

Grønne land blir røde over natten, og senest fredag 7. august innførte Regjeringen flere smittereduserende tiltak som for eksempel nasjonal skjenkestopp kl. 24.00.

Testing og smittesporing er de beste verktøyene vi har til å lokalisere smitte fort og få satt inn de rette tiltakene. I Kongsberg har vi et veldig godt system for å ivareta både testing og smittesporing.
Kongsberg kommune har en krisestab som har vært i funksjon siden 12, mars.
Etter hvilende beredskap gjennom sommeren, er vi operative igjen. Senest mandag 3. august hadde vi møte. Fredag 14 er neste planlagte møte, og så kan det når som helst innkalles på kort varsel. Vi følger situasjonen nøye for å kunne handle raskt.

Den aller viktigste innsatsen gjør imidlertid hver og en av oss, og det må vi fortsette med. Klarer vi å stå løpet ut, vil vi kunne beholde det åpenhetsnivået vi har i dag. Da vil skoler og barnehager være åpne, og vi vil kunne besøke etter gitte føringer på institusjoner og sykehus. Vår innsats er avgjørende.

• Hold minimum en meters avstand i alle de situasjoner det er mulig
• Hold deg hjemme hvis du er syk og test deg hvis du har symptomer
• Vask hendene, bruk Antibac og host i albuen
• Besøk gjerne dine kjære på institusjonene, men ikke hvis du ikke føler deg frisk
• Tenk deg god om før du reiser utenlands, også til «grønne» land
• Tenk deg godt om før du oppsøker store forsamlinger
• Hold deg orientert om til enhver tid gjeldende retningslinjer

Vi er imponert over den dugnadsinnsatsen Kongsberg sine innbyggere har vist så langt, men vi kan ikke å ta noen hvileskjær nå.

Det er nå det virkelig gjelder, og alle må ta en for laget slik at vi klarer å holde samfunnet så åpent som det er nå.

Vi ønsker hverandre lykke til! SAMMEN står vi løpet ut med et kaldt hode og et varmt hjerte.

Kommentarer til denne saken