«Brua representerer noe nytt og annerledes, samtidig som den gjenspeiler bygningsfysikken og tradisjonell brubygging. Buen under brukonstruksjonen referer til historisk brubygging, og bryter det statiske uttrykket. Brua ligger godt i terrenget, og uttrykker soliditet», skriver juryen i sin begrunnelse.

Arkitekten bak den 307 meter lange prisvinneren er Peter Aasen fra Nuns Arkitektur AS. Hovedkonsulent er Multiconsult Entreprenør: Arbeidsfellesskapet Metrostav, Bertelsen og Garpestad og HAG Anlegg.

LES OGSÅ: 182 kameraer ser deg på nye E134

– Hyggelig at dette legges merke til

Tiltakshaver er – ikke spesielt uventet – Statens vegvesen og prosjektleder Tom Hedalen sier dette til egen nettside om å vinne en slik pris:

– Vi har lagt ned en stor innsats i planleggings- og prosjekteringsfasen for at veganlegget skal fremstå med gode estetiske kvaliteter. Det er derfor hyggelig at dette legges merke til og at det verdsettes gjennom at prosjektet tildeles Kongsberg kommune sin arkitekturpris, sier Hedalen.

Statens vegvesen vant også skiltdiplom for «liggende Møbius», mens Kongsberg Teknologipark vant for «stående Møbius». Dette er de to skulpturene i hver sin rundkjøring på nye E134.

Designet for begge er det kunstner Viel Bjerkeseth som står bak, mens Fiskum Plate og Sveiseverkstad AS (Liggende Møbius) og OTB Service AS (Stående Møbius) har produsert verkene.

«Møbiusskulpturene tildeles skiltdiplom for originalitet og fordi de profilerer teknologibyen Kongsberg på en annerledes måte», heter det blant annet i begrunnelsen.