Nå kan du klemme dine nærmeste

Godt voksent par på tur i parken. Voksen. Middelaldrende mann og kvinne. Ektepar. Kjærester. Sitter på benk. Grått hår. Trøst. Dater. Dating. Par. Harmoni. Stevnemøte. Holder rundt.
Golden agers - a summer's day in the park.
Foto: Frank May / NTB scanpix
NB! MODELLKLARERT

Godt voksent par på tur i parken. Voksen. Middelaldrende mann og kvinne. Ektepar. Kjærester. Sitter på benk. Grått hår. Trøst. Dater. Dating. Par. Harmoni. Stevnemøte. Holder rundt. Golden agers - a summer's day in the park. Foto: Frank May / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT Foto:

Av

Folkehelseinstituttet anbefaler fremdeles å begrense hvem man gir klemmer til. Det bør kun være de nærmeste.

DEL

– Så lavt som smittetallet er nå, tenker jeg det er greit å gi en klem til nære venner, sier overlege Are Stuwits Berg i FHI til VG.

FHI presiserer samtidig overfor NTB at de ikke anbefaler klemming med alle – ei heller med alle venner.

– Are Stuwitz Berg har ikke sagt eller ment at det åpnes for klemming med alle venner. Han har sagt at man kan klemme sine nærmeste, slik vi har fremholdt en stund allerede, skriver FHIs medievakt i en epost til NTB.

Stuwits Berg presiserer overfor VG at smittefaren øker jo flere venner man klemmer, og han anbefaler at man ikke introduserer mange nye inn i klemmegruppen.

TIL NTB understreker FHI viktigheten av å opprettholde vanlige tiltak ved å holde seg hjemme når man er syk, praktisering av god håndhygiene og å holde en meters avstand.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken