Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du søke om å bli naturtalent

Artikkelen er over 1 år gammel

Er du mellom 15 og 19 år, kan du få være med på ei opplæringspakke i friluftsliv og lederrolle. Det lokker Kongsberg og Omegns Turistforening (KOT) med.

Foreningen har nå åpnet for søknader til sitt nye, store prosjekt. Unge Naturtalenter er en satsing på ungdom mellom, der 15 stykker hvert år får være med. Målet er å gi ungdommen en trygghet i seg selv, i det å være ute i naturen og i turlederrollen. Her er det ingen krav til forkunnskaper, men det er motivasjon for å søke som er viktig, forteller Ingunn Våer, daglig leder i KOT.

- Vi håper at mange unge får med seg dette og ønsker å være med, både de uten erfaring og de med masse erfaring er velkommen, sier Våer.

Trygge ledere

Håpet er at de går inn i studentlivet eller yrkeslivet med en erfaring på at de kan ta avgjørelser, vurdere risiko og trygt være leder for andre.

– Nå er søknadsskjemaet ute, men det er ikke den letteste gruppa å nå før skolestart. Derfor har vi satt søknadsfrist litt etter starten på skoleåret. Det er bare å sende inn søknad allerede nå, legger hun til.

Det legges opp til mange forskjellige kurs, blant annet turlederkurs, klatring og opplegg på vann. På vinterstid er det ski og skredkurs på programmet. Det legges opp til åtte helgesamlinger, pluss noen kvelder, og at ungdommene bruker noen dager av vinterferie og sommerferie til lengre turer sammen. Det vil også legges vekt på matlaging og naturvern i løpet av året.

Trenger flere sponsorer

KOT har fått støtte fra DNB-Sparebankstiftelsen til å starte, men venter fortsatt på svar fra andre steder og trenger helst flere sponsorer i prosjektet for å få dette til i flere år fremover. Det vil også bli brukt midler fra arven etter Øivind og Unni Kulberg.

I første omgang er det et håp om et fire år langt prosjekt, med mål om å få det inn i ordinært tilbud. Så langt har de ansatt en prosjektleder for det første året.

LES OGSÅ: Vil gi unge et utrolig tilbud

Kommentarer til denne saken