– Vi håper så mange som mulig vil benytte seg av denne muligheten. De som ikke leser Laagendalsposten så ofte på internett kan nå få et innblikk i hva vi leverer hver dag, helt kostnadsfritt, sier ansvarlig redaktør Jørn Steimoen.

Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes.

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

Eksklusivt for abonnenter

Tilbudet gjøres i forbindelse med at Laagendalsposten gjenoppretter krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.

Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler i Laagendalsposten.no vært tilgjengelig for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at Laagendalspostens tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep.

– Da systemene våre ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, sier Steinmoen.

Tynne papiraviser, uten bursdagshilsninger

Mange lesere av papiravisen har nok merket at utgavene våre er tynnere enn vanlig, etter et par dager som den ikke kom ut i det hele tatt. Alt dette er på grunn av dataangrepet i romjulen.

– Vi jobber nå med en midlertidig løsning for papiravisproduksjonen. Den er enorm tidkrevende sammenlignet med hva vi er vant til, sier Steinmoen.

Det betyr at Laagendalsposten i papir vil være på et minimum, og at det heller ikke er kapasitet til å håndtere bursdagshilsningene på våre Folk-sider.

– Det er svært mye manuelt arbeid på alle sidene, og vi må dermed prioritere å få med de viktigste nyhetene i hver papirutgave, fortsetter Steinmoen.

Abonnementssystem nede

Flere systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for norske lokalaviser over hele landet.

Dette har enkelte konsekvenser for eksisterende abonnenter. Blant annet er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å si opp abonnementet.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt. Dette jobber vi fortsatt med å finne løsninger på så snart som mulig. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.