– I går fikk vi bekrefta at Brannmann Sam kommer på lørdag!

Wivi-Ann Bamrud har nettopp kommet ut fra dagens morgenmøte på Magazinet. I skrivende stund er det cirka et halvt døgn til 22. juni og den første dagen i tidenes første Kongsberg Agenda.

Må følge med

I flere intervjuer har arrangøren fortalt at programmet fortsatt ikke er hundre prosent spikret. Og nå svarer Bamrud på spørsmålet før det i det hele tatt er blitt stilt.

– Det er fortsatt et par poster som ikke er helt klare. Man må egentlig bare følge med for det endrer seg nesten fra time til time, sier hun.

Christian Augusts gate er stengt, og hovedscenen er under opprigging. Det er akkurat nå nesten utenkelig at ballen for Kongsberg Agenda begynte å rulle så sent som i februar.

– Hadde dere trodd det skulle bli så stort?

– Nei, absolutt ikke. Ikke det første året. Det var en drøm som ble innfridd litt tidlig, svarer Bamrud.

(Saken fortsetter under bildet)

– Dritstolt

– Hvordan skal folk få med seg alt?

– Det får man ikke til, så jeg vil anbefale folk at de sjekker programmet og ser på hva som er viktig for seg. Hovedscenen onsdag og torsdag er nok et høydepunkt. Men reis til byen og se dere rundt, oppfordrer hun.

Prosjektleder Anne Cecilie Lund-Andersen slår følge ut i «Grand-gata». De prater litt løst om hvor mye kontakt de har hatt de siste månedene. Det har ikke vært lite.

– Fy farin som folk har kasta seg rundt, sier Bamrud.

– Ja, det er vi så takknemlige for. Folk hiver seg rundt, selv om det har vært kort tid i forveien og fortsatt kommer det flere, sier Lund-Andersen.

(Saken fortsetter under bildet)

– Hvordan føles det nå et lite døgn før start?

– Jeg er dritstolt, jeg. Det er kult at vi bare gønna på, sier Bamrud.

– Også må det vel være lov å si at det er litt skrekkblanda fryd, ler hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Nytt kjøremønster

Ifølge arrangøren selv er Kongsberg Agenda «Norges viktigste møteplass for alle med hjerte for teknologi, industri, næringsliv og kompetanse». Det er en «nasjonal arena for å løfte fram diskusjoner, samtaler og kunnskapsdeling».

Denne uka skal alt dette flyttes ut i gatene og gjøres tilgjengelig for folk i Kongsberg.

Under arrangementet vil kjøremønsteret i Kongsberg sentrum være noe endret. Det betyr at Nybrua blir enveiskjørt, og Tinius Olsens gate vil være helt stengt. Som nevnt er også Christian Augusts gate stengt.

(Saken fortsetter under bildet)

Onsdagen kickes i gang av selveste Ronny Brede Aase, som er kjent fra P3-morgen. Under åpningsshowet blir det blant annet Toppmøte med forsvarssjef Eirik Kristoffersen, Erna Solberg og tidligere statsminister i Finland Alexander Stubb. Det blir også teknologiutstilling, bokbad og åpningsshow med alt fra topp-politikere og teknologi til lettbeint underholdning. Og så fortsetter det til og med lørdag.

Sagt med arrangørens egne ord: Her er det noe for både barnehagebarn og opp til Folkeuniversitetet senior, og alle imellom.

LES OGSÅ: