Stengingen vil i utgangspunktet vare i to uker, opplyser Brakar i en pressemelding fredag.

Det er Vy, som er operatør på Brakars busser, som har besluttet å stenge fremdøren på bussene for å beskytte sjåførene. Stengingen gjelder fra og med lørdag 11. desember.

Dette gjelder ikke lokale bussruter i Kongsberg og Numedal, men også bussen til og fra Oslo.

Pleksiglassvegg på selvgående buss

Pleksiglassveggen som tidligere har vært brukt i de selvkjørende bussen i Kongsberg, settes også inn igjen. Det betyr at bussen kun vil ha kapasitet til tre passasjerer.

Billettbetaling

Stengte fremdører betyr at det ikke vil være mulig å kjøpe billett hos sjåføren.

Man må likevel ha gyldig billett for å ta bussen, og Brakar gjeninnfører både Vipps og skrapebilletter for de som ikke har mulighet til å kjøpe billett gjennom app på mobilen.

Vipps kan brukes til å kjøpe enkeltbilletter. Da søker man opp «Brakarbillett» inne på Vipps, og betaler korrekt sum. Kvittering vises ved eventuell kontroll.

Skrapebillett

Skrapebillett er en papirbillett, men det kan bli litt knotete å kjøpe den for passasjerer i Kongsberg og Numedal. Disse billettene kan nemlig kjøpes på kundesenteret til Brakar på Bragernes torg, i Mix-kiosken i Hønefoss, eller over telefon (177) – for å få tilsendt i posten.

Skrapebillettene finnes som dagsbillett (ikke enkeltbillett) og månedsbillett. For bybilletter er prisen 3 x enkeltbillett for dagsbilletter, mens for andre er prisen 2 x enkeltbillett. Månedskort er samme pris, men kan ikke kjøpes fra dato til dato.

Stengt nettbutikk

Brakar må som følge av dette også stenge nettbutikken, da det ikke vil være mulig å validere billetter på reisekort fremme hos sjåføren.

Når fordørene åpnes igjen, vil kjøpte billetter kunne valideres og brukes. Dersom noen ønsker å kansellere et gjennomført kjøp må man kontakte Brakars kundesenter.

Påfyll av kort på billettutsalg

Har du periodebillett eller ungdomsbillett på busskort, kan dette fylles på vårt kundesenter på Bragernes torg i Drammen eller i Mix-kiosken i Hønefoss, der man vil få en kvittering som må vises fram sammen med kortet i en eventuell billettkontroll.