– Vi må sikre at vi har et levende bygdesamfunn også framover, sier Thuseth i en pressemelding.

Fyller rollen

Nominasjonskomiteen i Rollag og Veggli Sp har klar sin innstilling på ordførerkandidat til kommunevalget i 2023. På toppen av lista ønsker komiteen Linda Thuseth, som i dag er leder i utvalg for næring, miljø og ressurs (NMR). Det skriver nåværende ordfører, Viel Jaren Heitmann, i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Det er ikke lenge siden det ble kjent at Jaren Heitmann ikke tar gjenvalg. Nå er hun leder av nominasjonskomiteen, og skryter av sin mulige arvtaker.

– Linda har en helt fantastisk evne til å komme i kontakt med mennesker, ho har en arbeidskapasitet uten sidestykke, og har på veldig kort tid vist at ho fyller rolla som lokalpolitiker på en utmerket måte. Linda er uten tvil den vi mener vil kunne fylle ordførervervet i Rollag på den beste måten, sier Jaren Heitmann i pressemeldingen.

I pressemeldingen blir Thuseth beskrevet som selvstendig næringsdrivende og kjent for de fleste som franchisetaker på Extra Veggli. Hun er også leder av Rollag havnevesen, og viser enormt engasjement for utvikling av hele Rollag, står det. Hun kom inn i politikken ved forrige kommunevalg, og er i denne perioden i kommunestyret og leder i NMR.

Lytte til innbyggere

Thuset er takknemlig og ydmyk for tilliten fra nominasjonskomiteen, står det i pressemeldingen.

– Jeg er veldig glad i kommunen vår og er en stolt innbygger. Jeg ønsker å være en god ambassadør for bygda vår og lytte til de som bor her, sier hun.

I tillegg har Linda selv mange tanker om videre utvikling av Rollag, og har et særlig stort hjerte for at bygda skal bli mer attraktivt for barn og unge, og at næringslivet skal kunne utvikle seg videre.

– Vi har mange ildsjeler i bygda vår, som tør å satse og skape arbeidsplasser, og det er viktig at de får støtte til nettopp det. Vi har fantastiske ungdommer her i bygda, som er engasjerte og de får ting til å skje. De må få være med på å utvikle Rollag slik at de har lyst til å bo her i fremtiden. Så må vi også jobbe videre med nytt helsehus og utbedringer på Veggli skolen.

I pressemeldingen står det også at resten av Senterpartiets kommunestyreliste fortsatt er under utarbeiding.

– Vi har fått ei rekke gode navn med på laget, men ønsker oss enda noen flere før vi avslutter arbeidet, sier Viel Jaren Heitmann.

LES OGSÅ: