Det var torsdag at det ble kjent at selskapet Teleios gjør grep i Kongsberg Automotive. Det sveitsiske aktivistfondet Teleios Capital var ett av tre selskap som på slutten av 2015 gjorde opprør i Kongsberg Automotive. Nå kan de få den nye styrelederen.

Teleios Capital Partners er den største aksjonæren i Kongsberg Automotive ASA, og dets aksjebeholdning har i senere tid vokst til over 25 prosent. Det betyr at Teleios vil ta en mer aktiv rolle i styringen, og vil derfor å utnevne en av sine ledere til styreleder.

Nominasjonen falt på Firas Abi-Nassif, som var en av grunnleggerne av Teleios. Før det var han en aktiv investor på både børsnoterte og private selskaper. Tidligere har han hatt en karriere innen ingeniørfaget, og spesialrådgiver for konsernsjefen i 3Com Corp, og rådgiver for kommunikasjonsministeren i Libanon.

I løpet av sin karriere har Firat i tillegg produsert sju internasjonale patenterte oppfinnelser innen telekommunikasjon.

I en pressemelding fredag opplyser Kongsberg Automotive at styret støtter denne nominasjonen. Dersom nominasjonen får tilslutning fra aksjonærene, har den nåværende styrelederen, Bruce E. Taylor tilbudt seg å tre ut av styret i generalforsamlingen.

Styret vil i så fall være innstilt på å velge Firas AbiNassif til styreleder i samsvar med allmennaksjeloven.

LES OGSÅ:

Selskapet Teleios gjør grep i Kongsberg Automotive

Sterke tall fra KA