Kitron Norge skriver i en pressemelding at de har signert en avtale med Kongsberg Maritime, som har en potensiell verdi på 200 millioner kroner over de neste fem årene.

Kitron vil produsere og levere eksisterende og fremtidige elektronikkmoduler og produkter til Kongsberg Maritime.

Strategisk betydning

Samtidig skal de aktivt samarbeide om design, utvikling, industrialisering og produksjon av nye produkter. Produksjon vil skje ved flere av Kitrons anlegg.

– Denne avtalen er av strategisk betydning for Kitron, sier Hans Petter Thomassen, administrerende direktør i Kitron Norge, i pressemeldingen.

– Vi har hatt et langvarig og nært samarbeid med andre divisjoner i Kongsberg Gruppen. Kongsberg Maritime er det største forretningsområdet i Kongsberg Gruppen, og dette nye partnerskapet har betydelig potensial for oss, fortsetter Thomassen.

Var best blant mange

Kongsberg Maritime har gjennomført en strukturert og omfattende evalueringsprosess ved valg av leverandører. Et stort antall potensielle tilbydere har blitt invitert og evaluert på teknisk kompetanse, produksjonsdesign, logistikk- og produksjonskapasitet.

– Med en global tilstedeværelse tilpasset de markeder Kongsberg Gruppen opererer i, har Kitron vist seg å være konkurransedyktig i et internasjonalt marked, sier Frode Kaland, EVP Supply Chain i Kongsberg Maritime.

Kitron

  • Kitron er et av Skandinavias ledende foretak innen produksjon av elektronikk og relaterte tjenester for bransjene forsvar/luftfart, energi/telekom, industri, medisinsk utstyr og offshore/marine.
  • Konsernet har virksomhet i Norge, Sverige, Litauen, Tyskland, Kina og USA.
  • Kitron omsatte for om lag 2.1 milliarder kroner i 2016 og har om lag 1.350 ansatte.
  • Hovedkontoret ligger i Billingstad, mens de har en fabrikk i Arendal.