- Det er først og fremst veldig hyggelig og inspirerende å bli anerkjent av næringslivet med denne prisen, sier administrerende direktør i Kongsberg Seatex, Gard Ueland.

Tirsdag kveld var han tilstede på Næringsforeningens store næringslivskonferanse Manifestasjon 2015 i Trondheim.

Foran 850 næringslivsledere og politikere fikk Ueland prisen for Årets Bedrift 2015. Konferansen ble innledet av blant annet statsminister Erna Solberg.

- Dette er jo en pris uansett bransje, så at det er en teknologibedrift som blir trukket frem på denne måten er stort for oss, sier Ueland.

Han mener at det viser at det er et fokus på skaping av mer industri.

- Vi er et eksempel på en suksessbedrift, og håper det også kan inspirere.

Kongsberg Seatex har vært en del av Kongsberg Maritime siden 2000. De er lokalisert i Trondheim, og har cirka 120 faste ansatte.

I begrunnelsen for prisen står det blant annet: "Vinneren av Årets Bedrift 2015 er et meget godt eksempel på en virksomhet som har lykkes med kommersialisering av teknologi i Trondheimsregionen. Kommersialisering av teknologi er som kjent NiTs og regionens satsningsområde i tiden fremover."

- Dette gjør jo at vi får mye større synlighet i Trondheimsregionen. Det gir også hyggelige ringvirkninger i forhold til Kongsberg sin tilstedeværelse i Teknologihovedstaden, som jo Trondheim kalles.