Kongsberg Digital og Agder Energi inngår partnerskap

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nå skal Agder Energi og Kongsberg Digital se på mulighetene for å utnytte teknologien i en av Norges viktigste næringer.

DEL

– Gjennom samarbeidet med Kongsberg Digital vil Agder Energi bli i stand til å drifte vannkraftverk på en enda bedre måte. Dette er et naturlig, nytt steg på veien for Agder Energi for å ta i bruk ny, smart teknologi for å skape verdier av vår vannkraft, sier konserndirektør for fellesoperasjoner i Agder Energi, Frank Håland i en pressemelding.

Første steg i samarbeidet fokuseres rundt bruken av digitaliseringsløsninger som gir Agder Energi en langt bedre måte å forutse vedlikeholdsbehov i selskapets kraftverk. Dette muliggjør raskere beslutninger og høyere grad av autonomi, noe som vil bidra til å sikre en ytterligere optimal tilgjengelighet av vannkraften, også i fremtiden. Konkret settes det nå i gang et pilotprosjekt på en av Agder Energi sine kraftstasjoner.

– Kongsberg Digital har lang erfaring med å tilby våre tjenester innen prediktivt vedlikehold til et bredt spekter av bransjer. Vi ser fram til at vår kompetanse blir tatt i bruk i en så stor og viktig norsk næring som vannkraften, sier konsernsjef i Kongsberg Digital, Hege Skryseth. 

Selskapene i prosjektet vil benytte Kongsberg Gruppens digitale økosystem Kognifai som plattform for drifts- og planleggingsapplikasjoner.

Artikkeltags