- NSM kan spare USA for milliarder av dollar

No description

No description

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ved å velge Naval Strike Missile kan USA få nye arbeidsplasser samtidig som landet sparer milliarder av dollar.

DEL

Raytheon sendte onsdag ut en pressemelding der Mike Jarrett, sjefen for Raytheon Air Warfare Systems, gjør det klart at tilbudet om missiler vil bli levert innen fristen 23. juni.

Laagendalsposten skrev i mai at partnerne Raytheon og Kongsberg er alene igjen i anbudskonkurransen etter at andre store missilprodusenter har trukket seg, den ene etter den andre.

Det dreier seg om missiler til fartøyer i U.S. Navy som forsvarer kystnære farvann. En lang prosess nærmer seg slutten. En multimilliardordre ligger i potten. 

USA har ikke selv den teknologien som Kongsberg Gruppen har tatt fram for Naval Strike Missile. Ved å velge et ferdigutviklet system i stedet for å starte utviklingen selv, kan amerikanerne spare milliarder av dollar, ifølge Raytheon-sjefen. Denne uttalelsen fra verdens største missilprodusent viser at Kongsberg og Norge har et enestående missil.

Samarbeidet Kongsberg-Raytheon betyr også arbeidsplasser i USA, melder Mike Jarrett.

Louisville, Kentucky og Tucson, Arizona blir tilført virksomhet. Utskytingsramper, missiler og komponenter vil bli produsert i USA, heter det i pressemeldingen.

Hvor lang tid det vil gå før et endelig svar på missil-tilbudet kommer fra amerikanske myndigheter, sier ikke pressemeldingen noe om.

  • Naval Strike Missile er nesten fire meter langt, veier 410 kilo, med en rekkevidde på rundt 200 km.
  • Det kan treffe både land- og sjømål.
  • Missilet har vært i produksjon hos Kongsberg Defence Systems (KDS) siden 2009, og er solgt til Norge og polen så langt. NSM

LES OGSÅ:

- KOGs konkurrenter har trukket seg

Artikkeltags