Comeback for Roar Flåthen i KOG

KOG generalforsamling: Fra v. finansdirektør Hans Jørgen Wibstad, styreleder Finn Jebsen og konsernsjef Walter Qvam.FOTO: STÅLE WESETH

KOG generalforsamling: Fra v. finansdirektør Hans Jørgen Wibstad, styreleder Finn Jebsen og konsernsjef Walter Qvam.FOTO: STÅLE WESETH Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Han mistet plassen i styret under en statsråd fra Høyre. Nå gjør Roar Flåthen comeback i KOG.

DEL

Roar Flåthen slutter etter alt å dømme som leder av Landsorganisasjonen under LO-kongressen i 2013. Da vil han igjen ta fatt på arbeidet som styremedlem i Kongsberg Gruppen.

Det var i 2003 daværende næringsminister Ansgar Gabrielsen (H) valgte å fjerne Flåthen fra styret. Begrunnelsen var at Flåthen hadde ledende verv i LO og at tiden var inne for avløsning. Staten har aksjemajoriteten i KOG. Gabrielsens bruk av eiermakt vakte reaksjoner i Ap og LO lokalt.

LES OGSÅ: Flåthen får ikke fortsette som LO-leder

På en udramatisk generalforsamling i KOG mandag, ble det klart at Flåthen gjør comeback etter ni år. Dagens nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) gikk inn for det, og valgkomiteen i KOG fulgte opp. Flåthen får møte og talerett det første året etter at han tiltrer styret. Ved neste generalforsamling ligger det til rette for at kan bli valgt med stemmerett også.

BILDEGALLERI: LO-leder Roar Flåthens 60-årsfeiring

Styret utvides

Han erstatter ingen av de aksjonærvalgte styremedlemmene. Styret suppleres med et fast møtende varamedlem.
Begrunnelsen for å velge Flåthen, er at han tidligere har arbeidet ved Kongsberg Våpenfabrikk i en årrekke hvor han også var klubbformann til 1989. Siden har han hatt ledende verv i fagbevegelsen. LO-leder har han vært de siste fem årene.

– Flåthen har gjennom sin virksomhet en betydelig innsikt i norsk nærings- og samfunnsliv, uttaler departementet.

På generalforsamlingen gikk konsernsjef Walter Qvam gjennom året som gikk og han trakk også opp perspektivene for tiden som kommer.

LES OGSÅ: Kongeparet ser på KOG-utstyr i Polen

Qvam og en rekke andre i KOG er på vei til Polen der de blir del av den norske delegasjonen under kongeparets statsbesøk. Salget av kystvern til Polen har gjort landet til en viktig samarbeidspartner for Kongsberg-konsernet.
KOG er nå involvert i en rekke teknologiprosjekter, sivilt og militært. Det gir gode forretningsmuligheter, selv i en tid med gjeldskrise i mange land.

437 mill. pluss

KOG hadde i 2011 et årsresultat på 437 millioner. Utbytte ble kr 3,75 pr. aksje, det samme som etter 2010.
Aksjonærene får sitt utbytte 25. mai.

LES OGSÅ: Flere millioner til KOG-sjefene

Ved valgene var det ingen endringer. Styret er på valg først neste år og valgkomiteen under ledelse av Sverre J. Valvik, Arendals Fossekompani fortsetter.

Artikkeltags